Το Μέγαρο επενδύει στην «αγορά»

Το Μέγαρο επενδύει στην «αγορά»

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι οργανισμοί, ακόμη κι εκείνοι που υπάγονται στο Δημόσιο, αντιλαμβάνονται, αργά ή γρήγορα, τι σημαίνει «αγορά». Σε αυτό το πνεύμα, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το οποίο εδώ και καιρό καρκινοβατεί εξαιτίας των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων, αποφάσισε την προκήρυξη θέσης γενικού διευθυντή, τριετούς διάρκειας, μέσω ανοικτού, διεθνούς διαγωνισμού.

Αυτό που συνάγεται από τις πληροφορίες που συγκέντρωσε η «Κ» είναι πως ο οργανισμός, προκειμένου να πάρει οικονομική «ανάσα», χρειάζεται να επενδύσει επιπλέον χρήματα σε κάποιον που θα τα «φέρει πίσω» στο πολλαπλάσιο. «Αν αυτός που θα αναλάβει τη θέση λαμβάνει 40.000-50.000 ευρώ ετησίως ως μισθό, λογικό είναι να περιμένουμε να μας αποφέρει τουλάχιστον 1 εκατ. επιπλέον έσοδα τον χρόνο. Γι’ αυτό, εξάλλου, η πλήρωση της θέσης είναι τριετούς διάρκειας· όσο υψηλότερη είναι η θέση, τόσο περισσότερος χρόνος χρειάζεται για να φανεί το αποτέλεσμα», λένε στην «Κ» στελέχη του Μεγάρου.

Ο νέος γενικός διευθυντής, που θα προσληφθεί ως στέλεχος ειδικών προσόντων βάσει του ν. 4366/2016, θα είναι στην πραγματικότητα ένας CEO, αναλαμβάνοντας τη διοίκηση των διοικητικών, οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών, καθώς και εκείνων του μάρκετινγκ, της χρήσης των εγκαταστάσεων (αίθουσες, πάρκινγκ, εστιατόριο) και της φύλαξής τους. Αυτός είναι και ο λόγος που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πρέπει να είναι ένας άνθρωπος της αγοράς, ώστε να μπορέσει να διαπραγματευθεί με τις τράπεζες, την εφορία, τους προμηθευτές, να αναδιοργανώσει το λογιστικό κομμάτι του οργανισμού, ενώ θα πρέπει να γνωρίζει τι σημαίνει «μανατζεριλίκι» και διαχείριση ανθρώπινων πόρων, αλλά και να κατέχει την ελληνική ως μητρική γλώσσα ή να τη γνωρίζει αυστηρά σε αυτό το επίπεδο. Τέλος, «θα είναι προτιμότερο να ξέρει μεν ποιος είναι ο Μπραμς, αλλά να μην έχει “άποψη” γι’ αυτόν – αυτό είναι δουλειά του καλλιτεχνικού διευθυντή», όπως λένε στελέχη του οργανισμού στην «Κ».

Βασικός στόχος της προκήρυξης αυτής της θέσης δεν είναι άλλος από το πέρασμα του Μεγάρου στη νέα του εποχή, με πλήρη αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων του, και κυρίως εκείνων που αφορούν τη διοργάνωση συνεδρίων, που αποφέρουν τα απαραίτητα έσοδα, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του, παρά τα προβλήματα που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει, κυρίως σε σχέση με τα δεδουλευμένα των υπαλλήλων του και τις υποχρεώσεις προς προμηθευτές και εξωτερικούς συνεργάτες – εξάλλου, τα 3 εκατ. της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης δεν επαρκούν ούτε για τα λειτουργικά του έξοδα.

​​Αναλυτικά η προκήρυξη στο www.megaron.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή