H Kerogen Capital, εταίρος της Energean στο Ισραήλ

H Kerogen Capital, εταίρος της Energean στο Ισραήλ

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συνεργασία με την Kerogen Capital, όμιλο διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων (private equity fund manager), ο οποίος δραστηριοποιείται στη διεθνή βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, για την ανάπτυξη των κοιτασμάτων στο Ισραήλ, ανακοίνωσε η Energean Oil. Συγκεκριμένα, η Kerogen Capital, με την προϋπόθεση ότι η συμφωνία θα λάβει την έγκριση από τις αρμόδιες ισραηλινές αρχές, πρόκειται να επενδύσει ένα αρχικό ποσό ύψους 50 εκατ. δολαρίων, ενόψει της επένδυσης ύψους περίπου 1,3 δισ. δολ. για την ανάπτυξη των δύο κοιτασμάτων. Το ποσό της επένδυσης θα χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση των μελετών του σχεδιασμού των εγκαταστάσεων (Front End Engineering Design) και του Σχεδίου Ανάπτυξης (Field Development Plan) των δύο κοιτασμάτων, που έχει ήδη ανατεθεί στην Technip FMC.

Μετά την έγκριση της συμφωνίας από τις ισραηλινές αρχές, η Kerogen Capital θα κατέχει το 50% της Energean Israel. «Είμαστε χαρούμενοι που καλωσορίζουμε την Kerogen στο σχέδιο ανάπτυξης των κοιτασμάτων Karish και Tanin στο Ισραήλ, από τα οποία προγραμματίζουμε να προμηθεύσουμε με φυσικό αέριο την εγχώρια αγορά το 2020. Ετοιμαζόμαστε για την υποβολή του Σχεδίου Ανάπτυξης στα μέσα της τρέχουσας χρονιάς, έχοντας παράλληλα προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις με δυνητικούς πελάτες για τη σύναψη συμβολαίων», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil κ. Μαθιός Ρήγας. «Η Kerogen έχει την πρόθεση να συνεργαστεί με την Energean για να υπάρξει ένα επιτυχές αποτέλεσμα και στην ανάπτυξη των κοιτασμάτων Karish και Tanin. H συγκεκριμένη επένδυση προσφέρει στην Kerogen την ευκαιρία να δραστηριοποιηθεί σε μία μεγάλης έκτασης ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου, εντός μιας χώρας του ΟΟΣΑ» τόνισε o κ. Ρόι Φράνκλιν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Kerogen, ο οποίος αναλαμβάνει μη εκτελεστικός πρόεδρος της Energean Israel.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή