Η αυτοκινητοβιομηχανία Daimler-Benz εξαγόρασε την ελληνική Taxibeat

Η αυτοκινητοβιομηχανία Daimler-Benz εξαγόρασε την ελληνική Taxibeat

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσω της εφαρμογής MyTaxi θα εξυπηρετούνται σε λίγους μήνες οι πελάτες της Taxibeat μετά και την επίσημη ανακοίνωση της εξαγοράς της δεύτερης από τη MyTaxi, θυγατρικής του ομίλου Daimler. Η γερμανική Daimler-Benz προχώρησε στην εξαγορά της Taxibeat, προσφέροντας ιδιαίτερα υψηλό τίμημα ακόμη και για μια εταιρεία που κινείται με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 180%. Χθες, ανακοινώθηκε και επισήμως η συμφωνία, η οποία προβλέπει ότι δεν θα δημοσιευθούν οι λεπτομέρειες της εξαγοράς. Πληροφορίες αναφέρουν, ωστόσο, ότι το τίμημα διαμορφώθηκε στα 43 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι κύρια πηγή κερδών της Taxibeat αποτελεί η Λίμα. Η εταιρεία στο Περού διαθέτει πάνω από 15.000 οδηγούς και 800.000 χρήστες συνολικά. Συνολικά και στις δύο αγορές δραστηριοποίησής της η Taxibeat έχει ξεπεράσει το 1 εκατ. χρήστες. «Η επιχειρηματική δραστηριότητα της Taxibeat στη Λίμα και στη Λατινική Αμερική θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα από την ευρωπαϊκή μονάδα, με την ομάδα να παραμένει στην Αθήνα. Το ελληνικό τμήμα της Taxibeat θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και στην εδραίωση της εταιρικής εικόνας στη Λατινική Αμερική, αποτελώντας πόλο έλξης νέων ταλέντων από τον κλάδο της τεχνολογίας» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Στόχος της θυγατρικής της Daimler-Benz είναι να επιταχύνει τη διεθνή επέκταση της εφαρμογής της για την κλήση και κράτηση ταξί στην Ευρώπη.

Με έτος παρουσίασης το 2009, το MyTaxi ήταν η πρώτη εφαρμογή στον κόσμο που επέτρεπε την απευθείας σύνδεση μεταξύ χρηστών και οδηγών ταξί. Παγκοσμίως, ο όγκος των dοwnloads της ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια, διαθέτει πάνω από 100.000 εγγεγραμμένους οδηγούς και διαθεσιμότητα σε πάνω από 50 πόλεις, σε 9 ευρωπαϊκές χώρες. Η Ελλάδα θα γίνει η δέκατη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία δραστηριοποιείται η MyTaxi.

Η Taxibeat ιδρύθηκε το 2011 από τον Νίκο Δρανδάκη και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στο Περού. Η εφαρμογή της διαθέτει μια βάση 8.000 εγγεγραμμένων οδηγών ταξί, ενώ χρησιμοποιείται από περίπου 540.000 πελάτες και είναι διαθέσιμη σε δύο πόλεις (Αθήνα και Θεσσαλονίκη).

«Στους επιβάτες δεν θα λείψει τίποτα, καθώς πρόκειται για μια εξίσου προηγμένη τεχνολογική πλατφόρμα, ενώ για τους οδηγούς η μετάβαση θα σημαίνει ακόμη περισσότερες δουλειές» δήλωσε ο ιδρυτής της Taxibeat Νίκος Δρανδάκης. Η νέα εφαρμογή θα μπορεί να εξυπηρετεί επιβάτες όπου και αν βρίσκονται στην Ευρώπη. «Μέχρι τώρα στην εταιρεία δεν στοχεύσαμε καθόλου στον εισερχόμενο τουρισμό, προτιμήσαμε να εστιάσουμε στους πολίτες Αθήνας και Θεσσαλονίκης» εξήγησε ο κ. Δρανδάκης.

«Η Taxibeat αποτέλεσε πρότυπο για μια γενιά Ελλήνων επιχειρηματιών που αποφάσισαν να φτιάξουν τη δική τους startup» επισήμανε ο Γιώργος Κασσελάκης, εταίρος του Openfund που αποτέλεσε τον πρώτο χρηματοδότη της Taxibeat το 2011. «Με το ποσό μόλις των 45.000 ευρώ από το Openfund, ο ιδρυτής Νίκος Δρανδάκης έχτισε την αρχική ομάδα, που κατάφερε να προσελκύσει πλήθος οδηγών, επιβατών και κορυφαίων αξιολογήσεων», συμπλήρωσε ο κ. Κασσελάκης.

Η Daimler, γνωστή στο ευρύ κοινό κυρίως για τα αυτοκίνητα Mercedes-Benz και Smart έχει στρέψει μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς της τα τελευταία χρόνια στις υπηρεσίες αυτοκίνησης και στις νέες τεχνολογίες, εισερχόμενη στην αγορά ενοικίασης αυτοκινήτων με την ώρα, την κλήση ταξί μέσω εφαρμογών αλλά και τις ενοικιάσεις βαν και φορτηγών. Η MyTaxi ιδρύθηκε το 2009, για να δραστηριοποιηθεί στην παροχή υπηρεσιών ταξί μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών και εξαγοράστηκε από την Daimler το 2014, στο πλαίσιο της επέκτασης των δραστηριοτήτων της γερμανικής εταιρείας στην εν λόγω αγορά. Το καλοκαίρι του 2016 η MyTaxi εξαγόρασε την αγγλική Hailo, η οποία επίσης δραστηριοποιείται στον ίδιο χώρο. Η εξαγορά αυτή έδωσε στη θυγατρική της Daimler 100.000 οδηγούς ταξί σε 50 πόλεις και σε εννέα χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή