Η μεγάλη στιγμή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο πρώτο του Αll Star

Η μεγάλη στιγμή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο πρώτο του Αll Star

3' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κάθε γιορτή, όπως είναι ο ετήσιος Αll Star αγώνας του ΝΒΑ που είναι και ο κορυφαίος στο παγκόσμιο μπάσκετ για τις στιγμές θεάματος, χαλάρωσης των παικτών και απόλαυσης των θεατών που προσφέρει, ξεχωριστή σημασία έχουν οι εκάστοτε προσκεκλημένοι του. Στη μακρινή Νέα Ορλεάνη, που την αποκαλούν «Nola» ή «Τhe Big Easy» για τον χαλαρό χαρακτήρα της πόλης και σε αντιδιαστολή με το νεοϋορκέζικο Big Apple, στη χαραυγή της επόμενης εβδομάδας (ξημερώματα Δευτέρας) έχουν ραντεβού οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου.

Υπό τους ήχους της μουσικής τζαζ που κυριαρχεί στην πολιτεία της Λουιζιάνας και με μία μπάλα ανά χείρας, οι κορυφαίοι μπασκετμπoλίστες, χωρισμένοι στις ομάδες της ανατολικής και της δυτικής περιφέρειας, θα δώσουν το καθιερωμένο σόου με δεκάδες καλάθια, τρίποντα, «καρφώματα» και αυτοσχέδιες επιλογές για να διαφημίσουν, περισσότερο σε ατομικό παρά σε ομαδικό επίπεδο, το μπάσκετ και το θέαμα που μπορεί να παραγάγει σε κάθε φάση του Αll Star αγώνα.

Για το ελληνικό μπάσκετ, ο 67ος Αll Star αγώνας του ΝΒΑ έχει ιστορική και συλλεκτική αξία, με τη συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο και την ελληνική σημαία να ανεμίζει ψηλά από την εκπροσώπηση του «Greek Freak». Γιατί η ελληνική εκπροσώπηση σε Αll Star αγώνα του ΝΒΑ βρισκόταν στη σφαίρα της φαντασίας και του ονείρου σε τέτοιο βαθμό που, παρά τις επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ, έμοιαζε αδιανόητη η παρουσία ενός Ελληνα παίκτη και η ψήφισή του από χιλιάδες φιλάθλους για να παίξει με τους καλύτερους συμπαίκτες. Το κατάφερε και δικαίως έχει εισπράξει αμέτρητα συγχαρητήρια από επίσημα και μη χείλη, ο Giannis με τη νιγηριανή καταγωγή, ο οποίος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Σεπόλια, έπαιξε μπάσκετ στον Φιλαθλητικό και δεν θέλει να «ξυπνήσει» από το όνειρο που έκανε πραγματικότητα, με μεγάλη αξιοσύνη.

Διαχρονικά, η διοίκηση του ΝΒΑ έχει αναγάγει σε επιστήμη τη διοργάνωση και την τριήμερη τέλεση των Αll Star παιχνιδιών. Πρόκειται για «δική» τους γιορτή και οι Αμερικανοί παίκτες είναι οι μεγαλύτεροι σταρ. Η θέση μη Αμερικανού παίκτη στο πριβέ κλαμπ του Αll Star αγώνα δημιουργείται πολύ δύσκολα από τις επιδόσεις που έχει στο πρωτάθλημα και ελάχιστοι παίκτες κατάφεραν να βρεθούν δίπλα στα ιερά τέρατα του αμερικανικού μπάσκετ. Αυτός είναι ο κύριος λόγος της ανυπολόγιστης χαράς που προσφέρει η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο και της διαφήμισης που θα κάνει στη χώρα μας. Η συμμετοχή σε Αll Star αγώνα του ΝΒΑ δεν μεταφράζεται στην απόλυτη καταξίωση κάθε παίκτη, αλλά στην περίπτωση του Αντετοκούνμπο, η πρώτη παρουσία του είναι ιστορική για τον ίδιο και το ελληνικό μπάσκετ, σε ηλικία μόλις 22 ετών, ενώ δείχνει ότι θα έχει και την ανάλογη συνέχεια και δεν πρόκειται για διάττοντα αστέρα στο ΝΒΑ. Κάθε άλλο παρά είναι εύκολο να ψηφίσει η πλειοψηφία των Αμερικανών φιλάθλων έναν παίκτη που δεν είναι συμπατριώτης τους. Ο Ισπανός Μαρκ Γκαζόλ θα είναι ο δεύτερος μη Αμερικανός και Ευρωπαίος παίκτης στον φετινό Αll Star αγώνα.

H αναγνώριση του Giannis προήλθε από τις ψήφους του κοινού (1.604.463), τις ψήφους των παικτών (162) και αυτές των αμερικανικών ΜΜΕ (93), ώστε να βρεθεί στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων, πίσω από τον καλύτερο παίκτη του κόσμου, τον Λεμπρόν Τζέιμς.

Ο Αντετοκούνμπο έχει πάρει το χρίσμα του βασικού παίκτη στην Ανατολή και είναι πρωτάρης της αρχικής πεντάδας, έχοντας συμπαίκτες τον Τζέιμς (13 συμμετοχές σε Αll Star) και τον Κάιρι Ιρβινγκ (4 συμμετοχές) από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, τον Ντε Μαρ Ντεροζάν (3 συμμετοχές) από τους Τορόντο Ράπτορς και τον Τζίμι Μπάτλερ (3 συμμετοχές) από τους Σικάγο Μπουλς. Τη 12άδα συμπληρώνουν οι Πολ Μίλσαπ (Ατλάντα, 4 συμμετοχές), Κέμπα Ουόλκερ (Σάρλοτ, 1η συμμετοχή), Πολ Τζόρτζ (Ιντιάνα, 4 συμμετοχές), Κάϊλ Λόουρι (Τορόντο, 3 συμμετοχές, Κέβιν Λοβ (Κλίβελαντ, 4 συμμετοχές), Τζόν Ουόλ (Ουάσιγκτον, 4 συμμετοχές) και Ισάια Τόμας (Βοστώνη, 2 συμμετοχές). Στον πάγκο θα βρίσκεται ο προπονητής των Μπόστον Σέλτικς, Μπραντ Στίβενς.

Στη Δύση, την αρχική πεντάδα που θα κοντράρει την ομάδα του Αντετοκούνμπο θα απαρτίζουν ο Στεφ Κάρι (Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς), ο Τζέιμς Χάρντεν (Χιούστον Ρόκετς), ο Κέβιν Ντουράντ (Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς), ο Κάουι Λέοναρντ (Σαν Αντόνιο Σπερς) και Αντονι Ντέιβιτς (Νιου Ορλεανς Πέλικανς). Προπονητής της Δύσης θα είναι ο Στιβ Κερ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Και αν «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», η πρώτη συμμετοχή του Giannis αξίζει το ξενύχτι μας!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή