Ηττα σαν… νίκη από Φενέρμπαχτσε

Ηττα σαν… νίκη από Φενέρμπαχτσε

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηττα που μπορεί να αποδειχθεί ανώδυνη βαθμολογικά και να μη θέσει σε κίνδυνο το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, γνώρισε ο Ολυμπιακός από τη Φενέρμπαχτσε (67-64) στην Κωνσταντινούπολη και δεν επιστρέφει με… άδεια χέρια, καθώς δεν επέτρεψε να καλυφθούν οι εννέα πόντοι της εντός έδρας νίκης του και θα έχει πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία με την τουρκική ομάδα.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει στην 3η θέση και η Φενέρ ακολουθεί στην τέταρτη, ενώ έχει προβάδισμα δύο νικών από τον Παναθηναϊκό (μέχρι χθες).

Οι «ερυθρόλευκοι» κάλυψαν τις απουσίες των Σπανούλη και Γιανγκ, όπως έχουν μάθει να παίζουν σε παρόμοια παιχνίδια που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν σημαντικές ελλείψεις (ημ. 40-34), κυριάρχησαν στο τρίτο δεκάλεπτο και απέκτησαν σταθερό προβάδισμα (47-56), αλλά στην τέταρτη περίοδο, η παρουσία του αρχηγού τους ήταν λίαν απαραίτητη και ίσως υπήρχε διαφορετική εξέλιξη του αγώνα στην αντεπίθεση διαρκείας που εξαπέλυσαν οι γηπεδούχοι, έστω κι αν ο αντικαταστάτης του, Ερικ Γκριν ήταν πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού.

Το 50-60 στο 8΄ 35΄΄ πριν από τη λήξη, μετατράπηκε σε 65-60 μέχρι το 1΄ 27΄΄ και οι παίκτες του Ολυμπιακού υπέπεσε σε 4 λάθη, είχαν επιθετική αφλογιστία για 7 λεπτά και τους έλειψε η καθαρή σκέψη. Οι δύο βολές του Παπανικολάου (65-62) έδωσαν βαθιά «ανάσα» στους φιλοξενούμενους που σκόραραν, μόλις, 8 πόντους στην τελευταία περίοδο.

Η Φενέρ, εφόσον δεν έφτασε στο συν 9 (μεγαλύτερη διαφορά το 67-62 στα 71 δευτερόλεπτα) παράτησε την τελευταία επίθεσή της, γιατί κι αν ακόμα το παιχνίδι κρινόταν στην παράταση, η διαφορά πόντων δεν θα υπολογιζόταν στη βαθμολογία, ύστερα από την αλλαγή του κανονισμού.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Ούντο 6, Αντιτς, Μπογκντάνοβιτς 27 (3), Μπένετ, Σλούκας, Νάναλι, Βέσελι 5, Κάλινιτς 4, Ντίξον 8 (2), Ντατόμε 17 (3).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκριν 17 (1), Μπιρτς 5, Παπαπέτρου 2, Γουότερς 4, Αγραβάνης 1, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 10 (1), Παπανικολάου 13 (3), Λοτζέσκι 4 (1).

ΠΑΟ με Ούνικς Καζάν

Περισσότερα από ένα κίνητρα νίκης έχει ο Παναθηναϊκός Superfoods στο σημερινό παιχνίδι με την Ούνικς στο Ολυμπιακό στάδιο (21.15) για την 23η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, καθώς οι «πράσινοι» πρέπει να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί των δύο τελευταίων αγωνιστικών (Γκαλατάσαραϊ, Μπάμπεργκ), να πάρουν τη ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου στο Καζάν και αυτονόητα να δείξουν και νέα βήματα προόδου, μετά την πρόσφατη κατάκτηση του Κυπέλλου. Η άμυνα του «τριφυλλιού» θα στοχοποιήσει τον Αμερικανό, Κιθ Λάνγκφορντ που αποτέλεσε και στον πρώτο αγώνα, τον πιο επικίνδυνο παίκτη της ρωσικής ομάδας (15η θέση, 7 νίκες-15 ήττες).

«Προερχόμαστε από την κατάκτηση τίτλου και πάντα σε αυτές τις καταστάσεις οι ομάδες έχουν δυσκολίες να καταλάβουν ότι θα είναι πολύ δύσκολο να νικήσεις στο επόμενο παιχνίδι» δήλωσε ο Τσάβι Πασκουάλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή