Ελληνικές μάχες στα νερά του Σαρωνικού στην ιστιοπλοΐα

Ελληνικές μάχες στα νερά του Σαρωνικού στην ιστιοπλοΐα

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελληνες ιστιοπλόοι είναι οι πρωταγωνιστές της ιστιοπλοϊκής εβδομάδας της Αθήνας «Γιουρολύμπ», το οποίο συνεχίζεται στον Σαρωνικό Κόλπο. Παίρνουν μέρος 600 αθλητές και αθλήτριες από πέντε χώρες και η διοργάνωση αποτελεί, ταυτόχρονα, και πανελλήνιο πρωτάθλημα για όλες τις ολυμπιακές κατηγορίες.

Στα 470 των ανδρών οι χάλκινοι ολυμπιονίκες του Ρίο Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους αντιπάλους τους να αμφισβητήσουν την κυριαρχία τους. Στα RSX (9.5) ξεχωρίζει ο Βύρων Κοκκαλάνης, ενώ σε απόσταση αναπνοής (ένα βαθμό) βρίσκεται ο, πολύ καλός Κύπριος, Ανδρέας Καριόλου. Στα RSX 8,5 ξεχωρίζει ένας από τους πιο ταλαντούχους Ελληνες ιστιοπλόους, ο 16χρονος Λεωνίδας Τσορτανίδης. Στα 49er προηγούνται οι Σωτηρίου – Μπενάκης και στα Finn ο Γιάννης Μιτάκης. Στα Lazer Σtd αγωνίζεται (και πρωταγωνιστεί) ακόμη ένα μεγάλο ταλέντο του αθλήματος, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, και στα Radial προηγείται η Βασιλεία Καραχάλιου, η οποία εφέτος έχει διακριθεί σε σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις. Οι αγώνες στις ολυμπιακές κατηγορίες ολοκληρώνονται σήμερα. Στα 2,4 mr πρώτος είναι ο Ν. Πατεράκης και στα Hansa 2,3 ο Ε. Αχλάτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή