Πρώτες συλλήψεις για φθορές στα επικυρωτικά

Πρώτες συλλήψεις για φθορές στα επικυρωτικά

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O νούμερο ένα, τις τελευταίες εβδομάδες, στόχος των αστυνομικών, η σύλληψη νεαρών που προκαλούν φθορές σε επικυρωτικά μηχανήματα επετεύχθη τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ακινητοποίησαν και προσήγαγαν τρεις άνδρες, για τους οποίους υπήρξαν υπόνοιες ότι λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν καταστρέψει επικυρωτικά μηχανήματα λεωφορείου στο Περιστέρι. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψαν στοιχεία που ενίσχυσαν τις υπόνοιες των αστυνομικών για ανάμειξη των τριών σε βανδαλισμούς και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες φθορές κατ’ εξακολούθηση, παράβαση του νόμου «περί όπλων και εκρηκτικών» κ.ά. Χθες, παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο αυτόφωρο και όπως αναμενόταν πήραν προθεσμία για τις επόμενες ημέρες. Πρόκειται για έναν 39χρονο και δύο 23χρονους, οι οποίοι παρότι δεν έχουν συλληφθεί ή προσαχθεί στο παρελθόν φέρονται να ανήκουν στον αναρχικό – αντιεξουσιαστικό χώρο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το βράδυ της Δευτέρας καταγράφηκαν φθορές σε λεωφορείο που εκτελούσε τακτικό δρομολόγιο στο Περιστέρι. Ενημερώθηκαν άμεσα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι κατόπιν αναζήτησης εντόπισαν τους τρεις υπόπτους να γράφουν με σπρέι συνθήματα υπέρ των μεταναστών στους εξωτερικούς τοίχους ενός σχολείου. Τους ακινητοποίησαν και τους υπέβαλαν σε σωματική έρευνα. Στην κατοχή του ενός βρήκαν χειρόγραφες σημειώσεις με δρομολόγια λεωφορείων, ενώ στις έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια τους, εντοπίστηκαν αντικείμενα που ενίσχυσαν τις υποψίες των αστυνομικών ότι ενέχονται σε υποθέσεις βανδαλισμών σε ΜΜΜ (σφυριά, καλέμια κ.ά). Την εις βάρος τους δικογραφία σχημάτισε η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και χθες το πρωί παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο αυτόφωρο. Οπως αναμενόταν πήραν προθεσμία και περάσουν από δίκη τις επόμενες ημέρες.

Το τελευταίο διάστημα, αρκετές εκατοντάδες αστυνομικοί είχαν αποσπαστεί από τις υπηρεσίες τους και διατεθεί σε ελέγχους (μυστικούς και μη) για τον εντοπισμό και τη σύλληψη νεαρών που επιδίδονταν σε καταστροφές επικυρωτικών μηχανημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή