Θρίλερ στον Πειραιά: Ερευνα για κοντέινερ με προορισμό το Ιράν

Θρίλερ στον Πειραιά: Ερευνα για κοντέινερ με προορισμό το Ιράν

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο μικροσκόπιο των ελληνικών αρχών έχει τεθεί ένα κοντέινερ με χημικές ουσίες που έχει εντοπιστεί στο λιμάνι του Πειραιά

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Κ», εδώ και δέκα ημέρες έχει δεσμευτεί στο λιμάνι από στελέχη του τρίτου τελωνείου ένα εμπορευματοκιβώτιο εντός του οποίου βρίσκονται χημικές ουσίες οι οποίες υπό προϋποθέσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για στρατιωτική χρήση. 

Ο εντοπισμός και η δέσμευση του φορτίου έχει γίνει έπειτα από πληροφορίες που διαβιβάστηκαν στις ελληνικές αρχές από υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών του εξωτερικού. 

Κατά πληροφορίες, το κοντέινερ έχει ξεκινήσει από την Κίνα και ως τελικός παραλήπτης του φορτίου εμφανίζεται εταιρεία με έδρα τη Συρία. Υπάρχουν, ωστόσο, βάσιμες υποψίες ότι θα κατέληγε στο Ιράν. 

Στο πλαίσιο της έρευνας, έχει γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος και έχουν σταλεί στο Χημείο του Κράτους δείγματα από τις χημικές ουσίες, προκειμένου να αποσαφηνιστεί αν πρόκειται για υλικά διττής (συμβατικής και στρατιωτικής) χρήσης –και άρα η διακίνησή τους εμπίπτει σε απαγορευτικές διατάξεις του νόμου– ή όχι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή