Ροδέλες πατάτας με κρεμμύδι και τριμμένη φέτα

Ροδέλες πατάτας με κρεμμύδι και τριμμένη φέτα

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για 4 άτομα

 

Ενα πανεύκολο φαγάκι, πλήρες γεύμα, μόνο με 3 υλικά: Καθαρίζουμε 1 κιλό πατάτες και τις κόβουμε σε μέτριες ροδέλες, πάχους 3-4 χλστ.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο, περίπου 3 εκ. από τον πάτο του σκεύους, και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Ρίχνουμε τις πατάτες και τηγανίζουμε για 6-7 λεπτά ή μέχρι να μισομαλακώσουν.

Προσθέτουμε 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, σε ροδέλες πάχους 3-4 χλστ. Ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το τηγάνισμα για άλλα 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με αλάτι, ρίγανη και σκορπίζουμε θρυμματισμένη φέτα της αρεσκείας μας.

ΤΙ ΠΙΝΟΥΜΕ

Μπίρα ή έναν Ροδίτη.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή