Σταμάτησε να παίζει και παραδόθηκε ο Παναθηναϊκός

Σταμάτησε να παίζει και παραδόθηκε ο Παναθηναϊκός

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δύναμη του ΟΑΚΑ και το πλεονέκτημα έδρας του Παναθηναϊκού Superfoods νικήθηκαν κατά κράτος από τη Φενέρμπαχτσε και τον μετρ των ανατροπών, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ. Η νίκη της τουρκικής ομάδας (58-71) τής δίνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης.

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων, των απαιτήσεων και των προσδοκιών που έχουν, διαχρονικά, όλοι οι πρώτοι αγώνες των πλέι οφ. Ουσιαστικά ο ατομισμός των πρωτοκλασάτων παικτών του Παναθηναϊκού αποδείχτηκε ανεπαρκής κόντρα στην ομαδικότητα της Φενέρ.

Οσο μεγάλη κι αν είναι η αγάπη του Ομπράντοβιτς για τον Παναθηναϊκό, το ίδιο μεγάλη είναι και η ικανότητά του να αφήνει στο περιθώριο τα δυνατά αισθήματά του για την προηγούμενη ομάδα του. Ο Σέρβος τεχνικός των 8 ευρωπαϊκών τίτλων απέδειξε ξανά ότι έχει έτοιμη την εκάστοτε ομάδα του στην κατάλληλη χρονική φάση για να πετύχει τον στόχο της πρόκρισης στα φάιναλ φορ. Αντιθέτως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να ισοφαρίσει σε 1-1 νίκες, στον δεύτερο αγώνα και πάλι στο ΟΑΚΑ, αύριο, ώστε να ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη και να αναζητήσει, τουλάχιστον, τη δεύτερη νίκη του προκειμένου να ανακτήσει το δικαίωμα διεκδίκησης της πρόκρισης στην έδρα του, με τον πέμπτο αγώνα των πλέι οφ.

Από το ναδίρ της αγχωτικής αρχής και το μείον δέκα (6-16), ο Παναθηναϊκός τελείωσε στο ζενίθ, με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου και της διαφοράς των 14 πόντων (42-28), κερδίζοντας την ψυχολογία του αγώνα και κρατώντας όρθιους τους 18.000 φίλους του που ήταν εκστασιασμένοι από τους 13 πόντους του Κέι Σι Ρίβερς και τους δέκα του Μάικ Τζέιμς. Η απάντηση της Φενέρ ήρθε στην 3η περίοδο και ήταν πανομοιότυπη στο εύρος του σκορ. Με 11/17 τρίποντα, η Φενέρ πέτυχε 20 πόντους και δέχτηκε οκτώ από τους γηπεδούχους, οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν από την αντεπίθεση των αντιπάλων τους. Ο Ομπράντοβιτς χρησιμοποίησε τρεις περιφερειακούς και είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, καθώς και περισσότερες απειλές για το «πράσινο« καλάθι, ενώ ο Μπογκντάνοβιτς ήταν ασταμάτητος και ταυτόχρονα δεν υπήρξε σαφές σχέδιο περιορισμού του…

Η προσδοκώμενη διόρθωση του Παναθηναϊκού δεν ήρθε ποτέ, ενώ οι πρωταγωνιστές του πρώτου ημιχρόνου εκδήλωσαν βεβιασμένες και άστοχες ενέργειες, με αποτέλεσμα το άγχος να «θολώσει» τη σκέψη των παικτών του Πασκουάλ. Συνολικά, το επιμέρους σκορ της Φενέρ έφτασε στο 40-11 (από το 47-31 στο 22΄), καθώς ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε να έχει προετοιμάσει δεύτερο και τρίτο πλάνο, σε περίπτωση που η ροή του παιχνιδιού γινόταν αρνητική, όπως και συνέβη…

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σίνγκλετον 3, Νίκολς, Ρίβερς 16 (3), Τζέιμς 14 (2), Παππάς 5, Φελντέιν 3 (1), Γκιστ 1, Γκάμπριελ 4 (1), Μπουρούσης 3, Καλάθης 9.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Ούντο 8, Μαχμούτογλου, Αντιτς, Μπογκντάνοβιτς 23 (5), Σλούκας, Νάναλι, Βέσελι 8, Κάλινιτς 16 (4), Ντίξον 13 (3), Ντατόμε 3 (1).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή