ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Επιστροφή με μηνύματα από τον Πετρούνια

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

Λευτέρης Πετρούνιας και Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης στην αίθουσα αφίξεων του «Ελ. Βενιζέλος».

«Κερδίζοντας έρχεται η όρεξη». Μόνο παραφράζοντας τη λαϊκή παροιμία θα μπορούσαμε να περιγράψουμε την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο Λευτέρης Πετρούνιας, κατά την επιστροφή του από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης της Ρουμανίας. Ο Ολυμπιονίκης του Ρίο κατέκτησε το τρίτο σερί χρυσό μετάλλιο σε διοργάνωση Γηραιάς Ηπείρου και πριν το βάλει στην τροπαιοθήκη του, έχει αρχίσει να σκέφτεται το επόμενο.

«Θα ξεκουραστώ λίγο και θα επιστρέψω στο γυμναστήριο. Εχω όρεξη για προπόνηση και θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται», δήλωσε ο «άρχοντας των κρίκων» και επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της «Κ» (22/4), πρόσθεσε: «Η χρηματοδότηση κάποιες φορές είναι ελλιπής, με αποτέλεσμα σε κάποιους αγώνες να πηγαίνουμε ακόμα και με δανεικά. Πάντα θα ζητάμε τη στήριξη της Πολιτείας και πάντα θα περιμένουμε το κάτι παραπάνω».

Δίπλα στο «χρυσό» παιδί των κρίκων βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο οποίος στον τελικό του ίδιου οργάνου ξεπέρασε τον εαυτό του και πλασαρίστηκε στην έκτη θέση, ενώ είχε προκριθεί ως όγδοος. «Ηταν ο πρώτος μου αγώνας σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ελπίζω αυτή η 6η θέση να αποτελέσει την αρχή για κάτι καλύτερο. Η ελληνική γυμναστική διαθέτει νέα παιδιά που δουλεύουν σκληρά και αυτό θα φανεί στο μέλλον», υπογράμμισε ο 25χρονος ενοργανίστας. Ο επόμενος μεγάλος αγώνας για τους αθλητές της ενόργανης θα είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μόντρεαλ (2-17/10). Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να λυθούν κάποια προβλήματα, ώστε οι αθλητές μας να μπορέσουν να διεκδικήσουν διακρίσεις: «Χρειαζόμαστε κάποια σετ οργάνων, φυσικοθεραπευτές και γιατρούς. Πρέπει να υπάρχει οργάνωση», τόνισε ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ