ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δικαστική νίκη της Hellenic Seaways επί των Μινωικών Γραμμών

ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Στο κενό φαίνεται να πέφτει η προσπάθεια της μεγαλομετόχου της Hellenic Seaways, Μινωικές Γραμμές συμφερόντων Γκριμάλντι να μέμψη την διοίκηση της ακτοπλοϊκής για κακοδιαχείριση μετά από την σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς.

Ειδικότερα το δικαστήριο με διαδικασία εκουσίας δικαιοδοσίας, εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 1848/2017 απόφασή του, σύμφωνα με την οποία η ασκηθείσα κατά της Hellenic Seaways και των μελών του διοικητικού της συμβουλίου αίτηση εκτάκτου ελέγχου διαχείρισης, της μετόχου Μινωικές Γραμμές (κατέχει το 48,53% των δικαιωμάτων ψήφου) , απερρίφθη ως προς το αίτημα ελέγχου σκοπιμότητας. Το management της Hellenic Seaways εκτιμά πως με τον τρόπο αυτό «επικυρώνονται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο οι μέχρι σήμερα ενέργειες της διοίκησης, για τις οποίες άλλωστε έχει συγκληθεί και έκτακτη γενική συνέλευση, όπως και το ότι ήταν σύννομες και κατέτειναν στην υπεράσπιση των συμφερόντων της ιδίας της εταιρείας και των μετόχων της».

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, έκρινε οριστικά, μεταξύ άλλων, ότι οι πραγματοποιηθείσες επισκευές στα πλοία της Hellenic Seaways «Νήσος Σάμος», «Νήσος Ρόδος» και «Hellenic High-speed», καθώς και η πώληση του πλοίου «High-speed 6», υπαγορεύθηκαν από την ανάγκη ενδυνάμωσης της εμπορικής παρουσίας της ακτοπλοϊκής και με αυτές επιδιώχθηκε το συμφέρον της εταιρείας και η επίτευξη του εταιρικού σκοπού, με την ενίσχυση του στόλου της έναντι των ανταγωνιστών της και συνεπώς δεν θα μπορούσαν να συνιστούν διαχείριση που αντίκειται στα χρηστά ήθη ή μη συνετή διαχείριση. 

Υπενθυμίζεται πως οι Μινωικές Γραμμές επιχειρούν να αποκτήσουν τον έλεγχο του 51% τουλάχιστον της Hellenic Seaways και προς τούτο  έχουν αγοράσει μετοχές απο την διασπορά και έχουν υποβάλει προσφορά για το 40,5% που ελέγχει η Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με την διοίκηση της Hellenic, η οποία έχει βρεθεί σε σκληρή αντιπαράθεση με τις Μινωικές, αλλά απολαμβάνει την στήριξη της Τραπέζης Πειραιώς, «η προσπάθεια αυτή συνοδεύθηκε από σωρεία δελτίων τύπου και αναδημοσιεύσεις στα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και από δικαστικές και εξωδικαστικές καταγγελίες, μεταξύ άλλων για υποτιθέμενες πράξεις μη χρηστής και συνετής». Για τις ίδιες πράξεις ζητήθηκε και η σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης, η οποία μετά από αναβολή την 20η Απριλίου 2017, θα πραγματοποιηθεί την 16η Μαΐου 2017.

«Για όλα τα παραπάνω,  η διοίκηση της Hellenic Seaways επέλεξε να μην απαντήσει ευθέως, ούτε στους μετόχους της, αλλά ούτε και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, παρά την βλάβη που υφίστατο στο όνομα και τη φήμη της, σεβόμενη τα ελληνικά Δικαστήρια, που επιλήφθηκαν των εις βάρος της καταγγελιών» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της .

Προσθέτει δε πως προβαίνει σε αυτή την ανακοίνωση  «προς αποκατάσταση έναντι όλων των συνεργατών και των μετόχων της Hellenic Seaways, της βλάβης που υπέστη στη φήμη και το όνομά της, από την συνεχή διασπορά και αναπαραγωγή μη αληθών κατηγοριών, πράξεις για τις οποίες τόσο η ίδια η εταιρεία όσο και ατομικά τα μέλη της διοίκησής της έχουν επιφυλαχθεί παντός νομίμου δικαιώματός τους». Δηλώνει δε πως  «αισθάνεται δικαιωμένη στον αγώνα της για την απόδοση δικαιοσύνης και εδραίωση της φήμης της και διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με στόχο την συνεχή ανάπτυξή της, προσηλωμένη στους σκοπούς που εξυπηρετεί».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ