Η Αθήνα μέσα από τα… γυαλιά των πολιτικών

Η Αθήνα μέσα από τα… γυαλιά των πολιτικών

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mια διαφορετική Αθήνα βλέπουν οι πολιτικοί ανάλογα με τα κομματικά γυαλιά που φορούν. Αυτό ήταν φανερό στη συνάντηση-ενημέρωση για την κατάσταση της πόλης προς τους εκπροσώπους των κομμάτων που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, με πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη. «Υλικό» της συνάντησης αποτέλεσαν οι τοποθετήσεις εκπροσώπων των φορέων, των επαγγελματιών και των πολιτών που δραστηριοποιούνται και ζουν στο κέντρο της πόλης. Οι «αυτόπτες μάρτυρες» είχαν μιλήσει εκτενώς σε αντίστοιχη συνεδρίαση στο δημαρχιακό μέγαρο την προηγούμενη ημέρα, με στόχο τη δημιουργία ενός σχεδίου και τη συνεργασία για μια καλύτερη πόλη.

«Τα προβλήματα είναι χρόνια. Η Αθήνα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται απλώς ως μια μεγάλη πόλη. Είναι πρωτεύουσα, συμπυκνώνει όλα τα προβλήματα με ιδιαίτερη ένταση» σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας προς τους εκπροσώπους των κομμάτων. Ομως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι παρευρισκόμενοι δεν στάθηκε δυνατό να συμφωνήσουν ούτε στα οφθαλμοφανή: ότι οι συνθήκες όσον αφορά την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής έχουν επιδεινωθεί σημαντικά στο κέντρο.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Κατερίνα  Κνήτου ανέφερε ότι η εικόνα της Αθήνας «είναι διαφορετική από αυτό που παρουσιάζεται», ενώ τόνισε ότι πρόκειται για εξαιρετικά ασφαλή πόλη. Στη συνάντηση της προηγούμενης ημέρας η περιοχή των Εξαρχείων είχε χαρακτηριστεί από εκπρόσωπο των ειδικών φρουρών «άβατο», το οποίο χρησιμοποιείται ως ορμητήριο για έκνομες ενέργειες. Η κ. Κνήτου, πάντως, ανέφερε ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο ζοφερή όσο παρουσιάζεται και συμπλήρωσε ότι η καταστολή δεν φέρνει ασφάλεια.

Από την πλευρά της Ν.Δ., ο εκπρόσωπος Μάκης Βορίδης χαρακτήρισε τα λεγόμενα του δημάρχου Αθηναίων «ακριβή», αν όχι και μετριοπαθή και τάχθηκε υπέρ ενός σχεδίου για να «επανέλθει η νομιμότητα στην πόλη». Ο κ.  Βορίδης στη συνάντηση ανέφερε ότι θα προσκαλέσει τον δήμαρχο Αθηναίων να μιλήσει στη Βουλή για την πόλη.

«Επιεικής» είναι η εικόνα που παρουσιάζει ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε η κ. Τόνια Αντωνίου εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο κ. Σπύρος Λυκούδης από το Ποτάμι αναφέρθηκε στην εικόνα της πόλης ως «εφιαλτική». Το ΚΚΕ διά στόματος Νίκου Σοφιανού τάχθηκε κατά της δημιουργίας κέντρων χρήσης για τοξικοεξαρτημένους και υπέρ της πρόληψης! Ανέφερε, επίσης, ότι η αστυνομία πρέπει να αντιμετωπίζει το έγκλημα και όχι να φυλάει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να μην καταστραφούν.

Πάντως, όλοι οι παριστάμενοι τάχθηκαν υπέρ της συνεργασίας και της συναίνεσης, χωρίς ωστόσο καταλήξουν σε συγκεκριμένα κοινά σημεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή