Ιστορία έγραψε ο «12ος Αργειακός – Μυκηναϊκός Δρόμος»

Ιστορία έγραψε ο «12ος Αργειακός – Μυκηναϊκός Δρόμος»

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα μονοπάτια που χάραξε ο Μυκηναϊκός Πολιτισμός έδωσαν ραντεβού εκατοντάδες δρομείς προκειμένου να αγωνιστούν στον «12ο Αργειακό – Μυκηναϊκό Δρόμο». Η αφετηρία είχε στηθεί στην Πύλη των Λεόντων και οι συμμετέχοντες, αφού διένυσαν μία περιοχή με μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον και γεμάτη από πανέμορφες εικόνες ελληνικής φύσης, τερμάτισαν στην πλατεία Αγίου Πέτρου, στο Άργος, η οποία, ύστερα από την ανάπλασή της, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ομορφότερες πλατείες της χώρας.

Νικητές στο αγώνισμα του ημιμαραθωνίου αναδείχθηκαν οι Βασίλης Νυσταζάκης (01:16.16) και Στυλιανή Μαρκάκου (01:30.19). Στα 5.000 μ. πρώτευσαν οι Κυριάκος Μπέκας (20.19) και Νίνα Μάρκου (23.41), ενώ οι μικροί φίλοι του αθλητισμού είχαν την ευκαιρία να τρέξουν σε έναν παιδικό αγώνα και να διασκεδάσουν στις εκδηλώσεις που είχε ετοιμάσει ο δήμος και οι φορείς της περιοχής.

Σε αντίθεση με τους περισσότερους αγώνες δρόμου, η συμμετοχή στη διοργάνωση του Άργους ήταν δωρεάν, κάτι που υπογράμμισε και η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος, η Μαρία Πολύζου, η οποία έτρεξε στο αγώνισμα του ημιμαραθώνιου: «Πρόκειται για μία σπουδαία πρωτοβουλία. Συγχαρητήρια στον δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο και σε όλους όσοι στήριξαν αυτόν τον αγώνα. Δε θα ξεχάσω ποτέ ότι ως κορασίδα ο πρώτος αγώνας όπου διακρίθηκα ήταν στο Άργος. Οπότε με την πόλη έχω ιδιαίτερους δεσμούς», υπογράμμισε. Παλαιά, όμως, είναι και η σχέση του δημάρχου με τον αθλητισμό, ο οποίος υπήρξε αθλητής των μικρών αποστάσεων και έχει τελειώσει ΤΕΦΑΑ: «Στόχος μας είναι η ιστορική περιοχή μας να αποτελέσει και αθλητικό κέντρο. Θα ακολουθήσουν και άλλες διοργανώσεις, ενώ στα σχέδιά μας είναι η κατασκευή ενός κολυμβητηρίου», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Καμπόσος.  

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης λειτούργησε και η έκθεση φωτογραφίας του φωτορεπόρτερ Βασίλη Κουτρουμάνου «Από το Ρίο με αγάπη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή