Με κατάνυξη η μεταφορά του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ελένης

Με κατάνυξη η μεταφορά του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ελένης

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aποστολή στη Βενετία, Απόστολος Λακασάς

Mε κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο εκκλησιασμός στον Ιστορικό Ορθόδοξο Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων, της αποστολής της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία βρίσκεται στην Βενετία για να παραλάβει το Ιερό Λείψανο της Αγίας Ελένης όπου θα μεταφερθεί στην Ελλάδα, μαζί με  τεμάχιο Τιμίου Ξύλου με τα Αχραντα Πάθη του Χριστού, που αποθησαυρίζεται στον Θησαυρό της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου.

Η αποστολή της Εκκλησίας της Ελλάδος, παρέλαβε κατόπιν το σκήνωμα και το Τίμιο Ξύλο από το ναό του Αγίου Μάρκου.

Θα ακολουθήσει λιτανεία μετακομιδής του Ιερού Λειψάνου και του Τιμίου ξύλου από τον Ναό του Αγίου Μάρκου προς την προβλήτα Cornoldi.

Την πομπή θα ακολουθήσει η φιλαρμονική τέσσερα της Βενετίας, το λάβαρο της οποίας θα κρατείται από δύο νέους με παραδοσιακές στολές. Αντίστοιχα την Βυζαντινή σημαία  θα κρατούν τέσσερις νέοι με παραδοσιακές στολές από την Κρήτη και τον Πόντο.

Το Ιερό σκήνωμα αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στις 5.30 η ώρα.

Μήνυμα του επισκόπου Φαναρίου Αγαθάγγελου 

Ο επίσκοπος Φαναρίου και διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας Ελλάδος, Αγαθάγγελος, μιλώντας στην «Κ» είπε τα εξής: 

«Σε μία εποχή που στο δημόσιο λόγο απουσιάζει ο εκκλησιαστικός λόγος, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός της έλευσης των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Ελένης στην Ελλάδα. Διότι δίνει ένα μήνυμα όχι μόνο σε εμάς τους Ελληνες αλλά και σε όλη την Ευρώπη, ότι σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, η μαρτυρία του Ευαγγελίου, πρέπει να είναι παρούσα στην καθημερινή μας ζωή. Δηλαδή η μαρτυρία της αγάπης και της αξιοπρέπειας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή