Εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση ζητεί η Φ. Γεννηματά

Εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση ζητεί η Φ. Γεννηματά

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με βασική θέση ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί, η Ελλάδα μπορεί», η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά επανέλαβε χθες, στο πλαίσιο περιοδείας της στην Ημαθία, ότι προϋπόθεση για να εξέλθει η χώρα από την εφιαλτική δίνη της κρίσης είναι η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων γύρω από ένα εθνικό σχέδιο. Η κ. Γεννηματά, στον απόηχο της ψήφισης των μέτρων, επιτέθηκε σφοδρά στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι έφερε ένα νέο μνημόνιο –το οποίο για πρώτη φορά δεν συνοδεύεται από χρηματοδότηση– με όρους συνθηκολόγησης ηττημένου. Μιλώντας χθες βράδυ σε εκδήλωση στη Βέροια, η κ. Γεννηματά, αναφορικά με τη διαπραγμάτευση για το χρέος, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να φέρει «τίποτα λιγότερο από την απόφαση του 2012», προσθέτοντας ότι «η γραμμή της υποχωρητικότητας δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Η κ. Γεννηματά ανέλυσε τις δυσμενείς αλλαγές για την καθημερινότητα μεγάλων κοινωνικών ομάδων, που θα έρθουν ως αποτέλεσμα των νέων μειώσεων και περικοπών που ψηφίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή. «Η δήθεν αριστερή κυβέρνηση τσακίζει τη μεσαία τάξη και κάνει τους φτωχούς φτωχότερους», υπογράμμισε. Χαρακτήρισε τα αντίμετρα «το νέο μεγάλο παραμύθι», σε αντιδιαστολή με τα μέτρα, τα οποία περιέγραψε ως την «οδυνηρή πραγματικότητα». Και συνέχισε προσδιορίζοντας ως «το άλλο μεγάλο παραμύθι» το κυβερνητικό αφήγημα ότι με την ολοκλήρωση της συμφωνίας ανοίγει ο δρόμος για την ανάπτυξη. «Το μνημόνιο είναι εξόχως υφεσιακό», παρατήρησε.

Ωστόσο, αποστάσεις έλαβε και από την αξιωματική αντιπολίτευση, την οποία κατηγόρησε ότι «ταυτίζει το αύριο της χώρας με το δικό της» και υπογράμμισε ότι «σ’ εμάς δεν θα βρουν πρόθυμους ούτε για δήθεν ευρωπαϊκά μέτωπα με τη Ν.Δ. ούτε για δήθεν αντιδεξιά μέτωπα με τον ΣΥΡΙΖΑ». Η κ. Γεννηματά, στο πλαίσιο της περιοδείας στην Ημαθία, επισκέφθηκε αγροτικές καλλιέργειες, μονάδες μεταποίησης αγροτικών και άλλων προϊόντων και ανέλυσε τον σχεδιασμό του κόμματος για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, με βάση τα ιδιαίτερά της χαρακτηριστικά. Τόνισε ιδιαίτερα τις δυνατότητες που μπορούν να προκύψουν από τη σωστή αξιοποίηση της αγροτικής παραγωγής, αλλά και τη δυναμική από την εξέλιξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή