Εισαγγελική έρευνα για τις αναρτήσεις κατά Παπαδήμου, Στουρνάρα – Διαψεύδεται η σύλληψη Φιλιππάκη

Εισαγγελική έρευνα για τις αναρτήσεις κατά Παπαδήμου, Στουρνάρα – Διαψεύδεται η σύλληψη Φιλιππάκη

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις διέταξε το απόγευμα του Σαββάτου, ο Eισαγγελέας υπηρεσίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών σχετικά με αναρτήσεις, σχόλια και απειλές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή την δολοφονική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, κάποιες εκ των οποίων είχαν ως στόχο και τον επικεφαλής της Τράπεζας Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. 

Η παρέμβαση έγινε από την αποστολή των επίμαχων δημοσιεύσεων τις οποίες απέστειλε ο κ. Στουρνάρας στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Τόσκα με σχόλια (και απειλές) μεταξύ των οποίων ήταν και η ανάρτηση του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Γ. Φιλιππάκη, στο Facebook, στην οποία μεταξύ άλλων έγραψε:  «Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».

Ο ίδιος δεν υπέβαλλε μήνυση, ωστόσο η αναφορά – έγκληση έχει διαβιβαστεί σε αρμόδιο εισαγγελέα.  

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης απέστειλε τα δημοσιεύματα και τις αναρτήσεις στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία και σχημάτισε δικογραφια την οποία υπέβαλλε στον εισαγγελέα υπηρεσίας.

Ο τελευταίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση η οποία θα διενεργηθεί απο τη Διώξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στην παραγγελία του δεν τίθεται ζητημα αυτόφωρης διαδικασίας γι' αυτό άλλωστε και ο κ. Φιλιππάκης, όπως αναφέρουν εισαγγελικές πηγές, ουδέποτε συνελήφθη. 

Δεν συνελήφθη ο Φιλιππάκης

Νωρίτερα, σε επικοινωνία της «Κ» με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ δεν επιβεβαιωνόταν τα περί σύλληψης Φιλιππάκη. Συγκεκριμένα, αστυνομικές πηγές σημείωναν ότι, αυτή τη στιγμή, «δεν υπάρχει δίωξη, δεν υπάρχει μήνυση, δεν υπάρχει σύλληψη». Οι ίδιες πηγές επιβεβαίωναν, πάντως, ότι έχει σχηματιστεί φάκελος με τα μηνύματα μίσους που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, τα τελευταία 24ώρα. 

Την πληροφορία που πρώτη δημοσιοποίησε η «Κ» επιβεβαίωσε τελικά και ο ίδιος ο δικηγόρος του Γ. Φιλιππάκη, ο οποίος σε επικοινωνίες του με ΜΜΕ διέψευσε ότι ο πελάτης του συνελήφθη.

«Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν έχει καμία σχέση με την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο FACEBOOK στην οποία αναφερόταν ότι συνελήφθη. Ο άγνωστος που διέδωσε αυτή την ψευδή πληροφορία, κατέβασε και την προηγούμενη ανάρτηση που αφορούσε στον Γιάννη Στουρνάρα. Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν υπάρχει περίπτωση να κατεβάσει την άποψή του, στην οποία και φυσικά εμμένει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του κ. Φιλιππάκη, κ. Γ. Λαμπίρης. 

Ολόκληρη η  ανάρτηση του Γιώργου Φιλιππάκη 

«Από τις 6 χτές το απόγευμα που ο Λουκάς Παπαδήμος τραυματίσθηκε από την αυτοσχέδια βόμβα μέσα στο αυτοκίνητό του έσπαγα το κεφάλι μου από που ερχόταν και που πήγαινε ο υπαλληλάκος αυτός της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας . Την απάντηση την έδωσε ποιός νομίζετε? Ο Αντωνάκης ο Σαμαράς. Με ποιό τρόπο? Ο Σαμαράς τηλεφώνησε στο άλλο ξεπουλημένο τομάρι τον Γιάννη Στουρνάρα γιατί κάτι προφανώς υποψιαζόταν . Και βέβαια ο Στουρνάρας του είπε την είδηση . Νωρίτερα Στουρνάρας και Παπαδήμος είχαν μυστική συνάντηση άγνωστο πού και φυσικά κανείς δεν γνωρίζει τί συζήτησαν αλλά και πού συναντήθηκαν.

Και οι δύο ξεπουλημένοι υπάλληλοι των Τραπεζών ντόπιων και ξένων είναι τόσο ανακατεμένοι στο ξεπούλημα της χώρας αλλά και του εθνικού πλούτου και κυρίως ευθύνονται για το κατάντημα και την εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού . Ο Παπαδήμος σήμερα είναι πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών ενός θεσμού που βρωμάει από απόσταση ενώ ο Στουρνάρας παίζει το ρόλο του Κεντρικού Τραπεζίτη για λογαριασμό Σόιμπλε και λοιπόν καθαρμάτων στην Ευρώπη . Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου άν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή