Εποχή Βαλβέρδε στην Μπαρτσελόνα

Εποχή Βαλβέρδε στην Μπαρτσελόνα

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας «δικός μας άνθρωπος», ο Ερνέστο Βαλβέρδε αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της κυπελλούχου Ισπανίας Μπαρτσελόνα, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα» Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου.

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού και της Αθλέτικ Μπιλμπάο συμφώνησε με την καταλανική ομάδα για τα επόμενα δύο χρόνια με δυνατότητα επέκτασης για ένα ακόμη χρόνο, σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα. Τον κ. Βαλβέρδε πρόκειται να παρουσιάσει επισήμως η Μπαρτσελόνα την Πέμπτη.

«Μίλησα σήμερα με τον κ. Βαλβέρδε και είναι πολύ χαρούμενος διότι πρόκειται για πολύ ιδιαίτερη πρόκληση. Είναι άνθρωπος με ικανότητα, κριτήριο, γνώσεις, πείρα και τρόπο εργασίας που ταιριάζει στον σύλλογό μας» είπε ο πρόεδρος της «Μπάρτσα».

Πλάι στον «Τσινγκούρι» στην Μπαρτσελόνα θα βρίσκονται οι συνεργάτες που είχε και στον Ολυμπιακό, οι Γιον Ασπάθου και Χοσέ Αντόνιο Ποθάνκο.

Ο καταλανικός Τύπος υποδέχθηκε με τίτλους όπως «η ημέρα της αλλαγής με τον Βαλβέρδε» τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της κυπελλούχου Ισπανίας, χωρίς όμως να λείπουν οι πλούσιες αναφορές στην κληρονομιά που αφήνει πίσω του στο Καμπ Νου ο Λουίς Ενρίκε.

Από όσα αναφέρονται, μάλιστα, γίνεται σαφές ότι μπορεί να μην έπεισε για την ικανότητά του στην τακτική, αλλά ήταν πραγματικά αγαπητός τόσο στα αποδυτήρια όσο και στην εξέδρα. Στον θετικό τελικό απολογισμό των εννέα τροπαίων σε τρία χρόνια συνέβαλε και η κατάκτηση του Κυπέλλου Ισπανίας από την Μπαρτσελόνα με νίκη 3-1 επί της Αλαβές το Σάββατο στη Μαδρίτη. Τα τέρματα των «μπλαουγκράνα» πέτυχαν οι Λέο Μέσι, Νεϊμάρ και Πάκο Αλκάθερ, ενώ για τη βασκική ομάδα είχε ισοφαρίσει ο Τεό Ερνάντες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή