Τορίνο by locals

4' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιάστε τον σφυγμό της πόλης στην υπέροχη πλατεία Carlo Mollino, δοκιμάστε κοκτέιλ με βερμούτ και ανακαλύψτε στην πράξη τι θα πει piole, συνοδεύοντας την… εμπειρία με παραδοσιακές γεύσεις του Πιεμόντε.

Baladin

Piazzale Valdo Fusi

Tηλ. +39 11-835863

Κυριακή-Τετάρτη 18.30-01.00

Πέμπτη-Σάββατο 18.30-02.00

Μπέργκερ: 12 ευρώ

Σε μια περιοχή που φημίζεται για τα κρασιά της θέλει κότσια για να γίνει κανείς ζυθοπαραγωγός. Η μπίρα Baladin γεννήθηκε από το πάθος του Teo Musso και παρασκευάζεται από ντόπια προϊόντα. Και η Baladin Torino δεν είναι μια τυπική παμπ, αλλά ένας χώρος που φιλοδοξεί να αναδείξει την πόλη σε πρωτεύουσα της craft μπίρας στη βόρεια Ιταλία. Εδώ λοιπόν μπορεί κανείς να δοκιμάσει όλα τα προϊόντα της εταιρείας και μια σειρά από νόστιμα συνοδευτικά.

– DARIO DALLA ZUANA


Floris House Café

Via Cavour 16

Tηλ. +39 11-8126909

Δευτέρα-Σάββατο 09.30-19.30

Μεσημεριανό: 20 ευρώ

Η θέση του όμορφου καφέ μέσα στο παλάτι Marenco το κάνει να μοιάζει περισσότερο με σπίτι. Άλλωστε, αυτός ήταν και ο στόχος του Τέρι, του ιδιοκτήτη του. Η διακόσμηση αλλάζει κάθε μήνα: στην είσοδο σας υποδέχονται πάντα κομψές συνθέσεις φυτών και λουλουδιών, ενώ στον προθάλαμο οι μεθυστικές ευωδιές εξωτικών αρωμάτων, λοσιόν και άλλων καλλυντικών. Στον κυρίως χώρο με το μπαρ, τα τραπέζια είναι στρωμένα με λινά τραπεζομάντιλα και ασημένια μαχαιροπίρουνα. Μεταξύ 5 και 7 το απόγευμα απολαύστε ένα απεριτίφ με εκπληκτικό finger food.

– DARIO DALLA ZUANA


Magazzino sul Po

Ferdinando Buscaglione 18/24

Tηλ. +39 346-4997912

Παρασκευή-Σάββατο 23.00-04.00

Ετήσια κάρτα μέλους: 10 ευρώ

Μια ντίσκο στον ποταμό Πο, που διοργανώνει πάρτι, βραδιές χορού και ποίησης, εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις. Η μουσική είναι ένα μείγμα από ροκ, ρέγκε, ποπ και διασκευές παλαιότερων τραγουδιών. Η διασκέδαση ξεκινά μετά τις 11 το βράδυ και το κέφι κρατάει έως τις 4 το πρωί. Με μια κάρτα μέλους των 10 ευρώ, ετήσιας διάρκειας, θα περάσετε πολλά βράδια χορεύοντας MC Hammer, Madonna και Bob Marley.

– CHIARA PILLON


Πλατεία Carlo Mollino

Piazza Carlo Mollino

Καθημερινά 24 ώρες/24ωρο

Δωρεάν

Αν θέλετε να βρείτε μια λιγότερο γνωστή γωνιά της πόλης, από την οποία όμως θα μπορείτε να πιάσετε τον σφυγμό της, κατευθυνθείτε στη βορειοανατολική πλευρά της πλατείας Castello. Εκεί, ανάμεσα στις στοές, θα βρείτε ένα μικρό πέρασμα, ακριβώς δίπλα στο εκδοτήριο εισιτηρίων του θεάτρου Regio. Μέσω αυτού θα περάσετε στη μικρή πλατεία Carlo Mollino, που φέρει το όνομα του αρχιτέκτονα που ανακατασκεύασε το θέατρο το 1973. Από εδώ μπορείτε να παρατηρήσετε αθέατοι την κίνηση στους πολυσύχναστους δρόμους.

– MIRKO CORLI


Μuseo del carcere «Le Nuove»

Via Paolo Borsellino 3

Tηλ. +39 11-3090115

Δευτέρα-Σάββατο από τις 15.00

Κυριακή 15.00-17.00

Είσοδος: 6 ευρώ

Στο τεράστιο αυτό κτίριο στεγάζονταν οι φυλακές της πόλης για περίπου έναν αιώνα και πλέον λειτουργεί ως μουσείο. Θα μπείτε μέσα στα κελιά, θα ακούσετε ιστορίες για τους ανθρώπους που εξέτισαν εκεί την ποινή τους και θα επισκεφτείτε το καταφύγιο που χτίστηκε σε βάθος 18 μ., στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, για προστασία από του αεροπορικούς βομβαρδισμούς. Ανακαλύφθηκε το 2010 κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης. – MIRKO CORLI


Enoteca Botz

Via Santa Giulia 48A

Tηλ. +39 340-2150497

Τρίτη-Κυριακή 17.00-01.00

Κρασί (ποτήρι): 3,50 ευρώ

Καλό κρασί σε καλή τιμή. Το Enoteca Botz άνοιξε σχετικά πρόσφατα και είναι ήδη πολύ δημοφιλές. Οι ιδιοκτήτες του είναι πολύ ενημερωμένοι και, αν δεν γνωρίζετε πολλά από κρασί, θα σας καθοδηγήσουν ώστε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Αν δεν έχουν την ετικέτα που θα ζητήσετε, θα σας προτείνουν κάτι παρόμοιο. Μπορείτε να συνοδεύσετε το κρασί σας με τυπικά ιταλικά «taglieri», δηλαδή πιάτα με λουκάνικα, τυρί, ελιές και άλλους μεζέδες.

– EMANUEL TSCHOPP


Ο Ανελκυστήρας του Mole Antonelliana

Via Montebello 20

Τετάρτη-Παρασκευή και

Κυριακή-Δευτέρα 09.00-20.00

Σάββατο 09.00-23.00

Εισιτήριο: 7 ευρώ

Στον ανελκυστήρα του εμβληματικού κτιρίου Mole Antonelliana, ο οποίος είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένος από γυαλί, θα νιώσετε σαν να πετάτε. Ανεβείτε στην κορυφή, για να θαυμάσετε την υπέροχη θέα. To ιστορικό οικοδόμημα σχεδιάστηκε στα μέσα του 19ου αιώνα για να στεγάσει συναγωγή, σήμερα όμως φιλοξενεί το Εθνικό Μουσείο Κινηματογράφου.

– EMANUEL TSCHOPP


Piola Ranzini

Via Porta Palatina 9 g

Tηλ. +39 11-7650477

Δευτέρα-Παρασκευή 09.30-20.30

Σάββατο 10.30-17.00

Σνακ: από 3 ευρώ

Τα piole ήταν ένα είδος τορινέζικου μπαρ, όπου τον προηγούμενο αιώνα οι άντρες πήγαιναν για να πιουν και να συζητήσουν. Τα περισσότερα έχουν πια κλείσει, όχι όμως και το Ranzini, όπου η ατμόσφαιρα παραμένει ίδια εδώ και 50 χρόνια, με τα ξύλινα έπιπλα, τον μαρμάρινο πάγκο με τα δεκάδες μπουκάλια κρασιού και τις φωτογραφίες στους τοίχους. Εδώ θα δοκιμάσετε παραδοσιακά προϊόντα του Πιεμόντε.

– ELEONORA DIANA


Anselmo Rosso

Via Belfiore 14

Tηλ. +39 345-0325377

Τρίτη-Κυριακή 18.00-01.00

Κοκτέιλ και σνακ: 8 ευρώ

Το Τορίνο είναι η πρωτεύουσα του βερμούτ. Η παραγωγή και το εμπόριό του γνώρισαν μεγάλη άνθηση από τα μέσα έως τα τέλη του 18ου αιώνα. Στα χρόνια που ακολούθησαν, τα τοπικά αποστακτήρια έχασαν την ανταγωνιστικότητά τους, ώσπου τέσσερις νεαροί επιχειρηματίες αποφάσισαν να επαναλειτουργήσουν τις εγκαταστάσεις του Anselmo Rosso. Οι χώροι ανακαινίστηκαν, η παραγωγή επέστρεψε στην αυθεντική συνταγή του 1854, το προσωπικό είναι φιλικό, τα σνακ νοστιμότατα και τα κοκτέιλ με βάση το βερμούτ απλώς υπέροχα (δοκιμάστε Negroni με Anselmo Rosso – είναι απίστευτο).

– MARCO BONFANTE


Arancia di Mezzanotte

Piazza Emanuele Filiberto 11I

Tηλ. +39 11-5211338

Τρίτη-Σάββατο 17.30-00.00

Ποτό και φαγητό: 10 ευρώ

Μία από τις πιο όμορφες πλατείες της πόλης είναι η Emanuele Filiberto, με τις εκπληκτικές προσόψεις των κτιρίων της να χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα, τα στενά δρομάκια να οδηγούν ακτινωτά εκτός πλατείας, σε πολύβουα καφέ που βγάζουν τραπεζάκια έξω. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει το καφέ-μπαρ Arancia di Mezzanotte. Φημίζεται για το πλούσιο «apericena» του, δηλαδή για τα απεριτίφ συνοδεία πλούσιου μπουφέ, που κάνουν το δείπνο περιττό. Αν είστε τυχεροί, μπορεί να βρείτε τραπέζι στον πεζόδρομο.

– MARCO BONFANTE

Το Spotted by Locals είναι μια σειρά εφαρμογών και μπλογκ με up-to-date tips από ντόπιους σε περισσότερες από 60 πόλεις σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική – www.spottedbylocals.com.)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή