Το buisiness plan θα κρίνει τις θέσεις εργασίας στην ΕΛΒΟ

Το buisiness plan θα κρίνει τις θέσεις εργασίας στην ΕΛΒΟ

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άλλη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών για την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ). Οι επαφές των εργαζομένων της επιχείρησης με την κυβέρνηση δεν απέφερε καμιά διασφάλιση για τους ίδιους και πλέον το μέλλον τους εξαρτάται απολύτως από τις προθέσεις των δύο ενδιαφερομένων επενδυτών.

Ειδικότερα, όπως διεμήνυσαν οι σύμβουλοι του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στις συναντήσεις τους με το σωματείο εργαζομένων της ΕΛΒΟ, οι θέσεις εργασίας εξαρτώνται απολύτως από τα επιχειρησιακά σχέδια που έχουν καταθέσει οι δύο ενδιαφερόμενοι επενδυτές. Η κυβέρνηση σε αυτό το επίπεδο δεν μπορεί να παρέμβει, διεμήνυσε σύμβουλος του κ. Τσακαλώτου στους εργαζομένους της επιχείρησης. Αξιοσημείωτο είναι ότι με αυτήν τη θέση τάχθηκαν σχεδόν όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα με τα οποία είχαν επαφές (πλην Χρυσής Αυγής) οι εργαζόμενοι της επιχείρησης. Οι τελευταίοι επιχείρησαν να βρουν πολιτικά ερείσματα, με βασικό στόχο τη διασφάλιση των περίπου 360 θέσεων εργασίας της ΕΛΒΟ.

Μόνον το ΚΚΕ συντάχθηκε με τους εργαζομένους, ενώ οι ΑΝΕΛ επιφυλάχθηκαν να λάβουν θέση καθώς, για να συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα τους. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας, η θέση των ΑΝΕΛ θεωρείται δεδομένη, καθώς ο πρόεδρός τους, Πάνος Καμμένος, τάχθηκε όχι μόνον υπέρ της ιδιωτικοποίησης της ΕΛΒΟ αλλά και υπέρ του ενός ενδιαφερομένου από τους δύο. Οπως είπε ο ίδιος μέσα στην ελληνική Βουλή, η νοτιοαφρικανική εταιρεία Paramount Group θα κάνει την ΕΛΒΟ «διαμάντι». Πλην της Paramount Group, προσφορά έχει καταθέσει και η Krause-Maffei Wegmann (KMW), στενή συνεργάτις της ΕΛΒΟ, αφού στις εγκαταστάσεις της τελευταίας υλοποιούνταν τα αντισταθμιστικά οφέλη των αρμάτων μάχης «Λέοπαρντ» που προμηθεύεται η ελληνική κυβέρνηση από τη γερμανική εταιρεία. Η τελευταία φαντάζει φαβορί για την απόκτηση της ΕΛΒΟ, με δεδομένη την οικονομική ευρωστία αλλά και τη μακρόχρονη συνεργασία της με την ελληνική επιχείρηση. Η εκποίηση, ωστόσο, θα γίνει με βάση το προσφερόμενο τίμημα και ο πλειοδότης θα αναλάβει την επιχείρηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή