ΕΛΛΑΔΑ

Νέα επικεφαλής των Οικονομικών Εισαγγελέων η Μαριάννα Ψαρουδάκη

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Oμόφωνα με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου που έχει την αρμοδιότητα των υπηρεσιακών μεταβολών για τους δικαστές και τους εισαγγελείς, τοποθετήθηκε ως νέα επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων, η αντεισαγγελέας εφετών, Μαριάνα Ψαρουδάκη.

Η κυρία Ψαρουδάκη που υπηρετούσε στον Πειραιά, θεωρείται άριστη νομικός, έμπειρη εισαγγελική λειτουργός και πρόκειται να αντικαταστάσει τον Παναγιώτη Αθανασίου ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων και χειρίστηκε σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο που συνεδρίασε επί ώρες με τη συμμετοχή τόσο της Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, όσο και της Εισαγγελέως του ΑΠ Ξένης Δημητρίου και των ανωτάτων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών που το συγκροτούν (είναι συνολικά 15) αποφάσισε επίσης την τοποθέτηση του εισαγγελέα Παρασκευά Αδάμη στη θέση του εισαγγελικού λειτουργού που εκπροσωπεί τη χώρα μας στη Χάγη (Eurojust).

O κ. Αδάμης θα αντικαταστήσει τον εισαγγελέα Νίκο Ορνεράκη που ήταν στη Χάγη ως τώρα, ενώ σε προσεχή συνεδρίαση του θα επιλέξει τόσο τον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα, σε αντικατάσταση του Γαληνού Μπρη, που υπηρέτησε ως τώρα στους οικονομικούς εισαγγελείς, όσο και τον  εισαγγελικό λειτουργό, ανώτατο, στην προκειμένη περίπτωση που θα καταλάβει τη θέση του αναπληρωτή συνδράμοντας την επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα αντεισαγγελέα του ΑΠ Αννα Ζαΐρη που πρόσφατα επιλέχθηκε για αυτή τη θέση από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του ΑΠ.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ