ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστόλου: Στο 12,53% η απορρόφηση αγροτικών κονδυλίων

ΤΑΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Στο 12,53% βρίσκεται η απορροφητικότητα του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (συνολικής δημόσιας δαπάνης 5.862.203.928 ευρώ εκ των οποίων τα 4.718.291.793 προέρχονται από Κοινοτικά κονδύλια), σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στην 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΑΑ που πραγματοποιείται σήμερα στο Ναύπλιο.

Εφόσον ληφθούν υπόψη και οι προκαταβολές που έχουν πληρωθεί η απορροφητικότητα φθάνει στο 17,59%. 

Ο υπουργός Αγροτικής Αναπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου χαρακτήρισε το ρυθμό απορρόφησης «πολύ ικανοποιητικό δεδομένου ότι το πρόγραμμα ουσιαστικά ξεκίνησε να υλοποιείται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο». 

Οπως ανακοινώθηκε, τον Σεπτέμβριο αναμένεται να προκηρυχθούν τα προγράμματα που αφορούν α) τη κάλυψη εξόδων για γεωργικού συμβούλους  και β) για την κάλυψη ζημιών σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις. 

Ο υπουργός κ. Αποστόλου ανακοίνωσε επίσης την πρόθεση της κυβέρνησης να προστατευτεί η Αγροτική Γη όσον αφορά την εκκαθάριση της «κακής» αγροτικής Τράπεζας που βρίσκεται σε διαδικασία εκκαθάρισης. Οπως τόνισε η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με τον εκκαθαριστή αλλά και με τον εκπρόσωπο της Τράπεζας της Ελλάδας ώστε οι αγρότες των οποίων η περιουσία βρίσκεται υπό εκκαθάριση αλλά συνεχίζουν την παραγωγική ενασχόληση να συνεχίσουν να καλλιεργούν τη γη τους.

 

Διευκρίνισε βέβαια ότι η κυριότητα της έκτασης δεν θα βρίσκεται στα χέρια τους αλλά δεν θα χάσουν τη δυνατότητα να παράγουν.  

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ