Αίτημα σε Interpol, Europol για τον φόνο του Βέλγου

Αίτημα σε Interpol, Europol για τον φόνο του Βέλγου

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μυστήριο καλύπτει τη δολοφονία 54χρονου Βέλγου υπηκόου, αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην περιοχή του Νέου Κόσμου. Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών δεν έχουν καταφέρει να αποσαφηνίσουν τα κίνητρα της εν ψυχρώ εκτέλεσής του και περιμένουν τη συνδρομή της Europol και της Interpol προκειμένου να προσδιορίσουν εάν το θύμα έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές στο παρελθόν καθώς και τον λόγο της επίσκεψής του στην Αθήνα. Μέχρι τότε, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά εκτός από αυτό της ληστείας καθώς στην κατοχή του θύματος βρέθηκαν χρήματα και κινητά τηλέφωνα.

Ο 54χρονος βρέθηκε νεκρός τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής στην οδό Φανοσθένους στον Νέο Κόσμο. Χθες, μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας επιβεβαιώθηκε ότι έφερε «τυφλό» τραύμα από όπλο στο κεφάλι. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, το θύμα είχε πυροβοληθεί εξ επαφής στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, με πιστόλι διαμετρήματος 32 χιλιοστών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, στην κατοχή του βρέθηκε σακίδιο με χρήματα, τα προσωπικά του έγραφα καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα. Προέκυψε ακόμα ότι ήρθε στην Αθήνα τη 10η Ιουνίου και κατέλυσε σε κεντρικό ξενοδοχείο του Συντάγματος, στην οδό Καραγεώργη Σερβίας. Από την έρευνα των αστυνομικών στο δωμάτιο του ξενοδοχείου δεν προέκυψαν ευρήματα ικανά να ρίξουν φως στη μυστηριώδη υπόθεση δολοφονίας, παρά μόνο ότι ο 54χρονος είχε «ανοικτή» ημερομηνία αναχώρησης. Σύμφωνα με αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση, ο 54χρονος έχει ονοματεπώνυμο που παραπέμπει σε Ιταλό υπήκοο, φέρεται να διαμένει μόνιμα στην Ισπανία, ενώ είχε στην κατοχή του ταξιδιωτικά έγγραφα Βέλγου υπηκόου. Από τα μέχρι τώρα ευρήματα της έρευνας, δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις ελληνικές διωκτικές αρχές, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν έχει επισκεφθεί ή όχι στο παρελθόν τη χώρα. Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής απηύθυνε αίτημα σε Interpol και Europol ζητώντας τυχόν διαθέσιμες πληροφορίες για την ταυτότητα και τη δραστηριότητα του 54χρονου. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, οι απαντήσεις των διεθνών αστυνομικών οργανισμών παρέμεναν μέχρι χθες σε εκκρεμότητα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή