Επίλογο στο βάθρο των μεταλλίων θέλει να γράψει η Εθνική μπάσκετ Γυναικών

Επίλογο στο βάθρο των μεταλλίων θέλει να γράψει η Εθνική μπάσκετ Γυναικών

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H τέταρτη υπέρβαση της Εθνικής Γυναικών στην εκπληκτική πορεία της στο ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ της Πράγας, δεν ήρθε στον ημιτελικό με την Γαλλία, από την οποία η ελληνική ομάδα ηττήθηκε (77-55), αλλά αύριο (26/6) στον μικρό τελικό (19.00), κόντρα στο Βέλγιο θα έχει την τελευταία ευκαιρία της για να ανέβει στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου και να γράψει τον καλύτερο επίλογο της αξιέπαινης προσπάθειας της.

Για 34 λεπτά, οι διεθνείς παίκτριες ήταν ανταγωνιστικές απέναντι στην ανώτερη και εμπειρότερη Γαλλία, απέδειξαν ότι είχαν τεράστια θέληση για την πρόκριση και «λύγισαν», γιατί δεν διέθετε το απαραίτητο βάθος στον πάγκο τους, ώστε στην εξουδετέρωση της Μάλτση και της Καλτσίδου, να υπήρχαν εναλλακτικές επιλογές. Ο ημιτελικός κρίθηκε από δυο μεγάλα τρίποντα που πέτυχαν η Επουπά και η Γιοάν, όταν η Σπυριδοπούλου μείωσε στους τέσσερις πόντους. Το 50-54 έγινε 50-60 μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και εκεί το παιχνίδι τελείωσε για τις παίκτριες του Κώστα Κεραμιδά που δεν είχαν άλλες δυνάμεις για να κάνουν μια ανατροπή επικών διαστάσεων.

Οι Γαλλίδες ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, εστίασαν τις επιθέσεις τους, κοντά στο ελληνικό καλάθι, γιατί διέθεταν πιο αθλητικές παίκτριες, ενώ άλλαξαν σταδιακά τον ρυθμό του αγώνα και δεν επέτρεψαν στην Ελλάδα να τον διατηρήσει στα δικά της στάνταρ. Το πρώτο ημίχρονο (35-30) χαρακτηρίστηκε από την κυριαρχία των «τρικολόρ» στα ριμπάουντ (19 έναντι 7 και 14-1 στο α’ δεκάλεπτο), καθώς και τα 14 λάθη που έκαναν, δίνοντας ευκαιρίες για περισσότερες κατοχές  στην ελληνική ομάδα και ως αποτέλεσμα ήταν να μην ανοίξει η «ψαλίδα» στο σκορ, παρά το συνεχές γαλλικό προβάδισμα.

Η τελική διαφορά δεν αντικατροπίζει την προσπάθεια της Εθνικής Γυναικών που κατάφερε να αυξήσει κατακόρυφα τους Έλληνες φιλάθλους που βρέθηκαν μπροστά από τις τηλεοράσεις τους και παρακολούθησαν τον ημιτελικό του ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ.

«Να είναι όλοι σίγουροι ότι θα δώσουμε την τελευταία «μάχη» με όσες δυνάμεις έχουμε για να επιστρέψουμε στην Ελλάδα με το χάλκινο μετάλλιο. Πιστεύω ότι το αξίζει η πορεία και η προσπάθεια που κάναμε και στα έξι παιχνίδια που δώσαμε μέχρι τώρα» είπε ο τεχνικός της Εθνικής Γυναικών, Κώστας Κεραμιδάς.

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 30-35, 47-52, 55-77

ΕΛΛΑΔΑ: Σταμολάμπρου, Λύμουρα, Σπυριδοπούλου 5(1), Μάλτση 9(4/14 σουτ), Νικολοπούλου 5, Σωτηρίου 6(2), Κοσμά, Σπανού 8, Καλτσίδου 15(3), Χριστινάκη 5(1), Φασούλα 2.

ΓΑΛΛΙΑ: Επουπά 11(1), Μιγιέμ 13, Σιάκ 7(10ριμπ.), Ντουμέρκ 1, Μισέλ 4, Αγιαγί 2, Σκρελά 2, Μίντ 2, Γιοάν 10(2), Σαρτερό 7(1), Αμάν 6, Τσατσουάνγκ 12(1).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή