ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Μέδουσες, εξωγήινοι, αστροναύτες, κομμώτριες, λύκοι, στρατιωτάκια, αγάλματα σε ευφάνταστες συνθέσεις και σκηνογραφίες παρήλασαν από την Ολυμπιακή Εγκατάσταση του Περιστερίου «Γιώργος Στεφανόπουλος», κατά τη διάρκεια του «Cosmogym Festival & Contest».

Ηταν μία διοργάνωση γυμναστικής για όλους, στην οποία πήραν μέρος 7.033 αθλητές, αθλήτριες και αθλούμενοι, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προγράμματά τους, να κριθούν από καταξιωμένους κριτές και να ενθουσιάσουν τους, περίπου, 20.000 θεατές που παρακολούθησαν τους αγώνες.

Κορυφαία ομάδα της χρονιάς αναδείχθηκε ο «Ρυθμός και Κίνηση» από το Πέραμα. Με προπονήτρια την Άννα Τσικρικωνάκη παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα με τίτλο «Μια συνηθισμένη ημέρα». Στις τρεις πρώτες θέσεις του μεγάλου τελικού πλασαρίστηκαν τα σωματεία Ρυθμός και Κίνηση – Πέραμα, ΑΣ Μέγας Αλέξανδρος (Γαλατσίου) και ΑΠΕ Γιτάνη (Περιστερίου, ομάδα α΄). Στο Μικρό Τελικό τον τίτλο του “Hope Team of the year 2017” κατέκτησε, για 2η συνεχόμενη χρονιά, ο Γ.Σ. Ηλιούπολης, και ακολούθησαν οι ομάδες, Olympia Highway (ομάδα α᾽) και Gymnastic House Γέρακας.

Η διοργάνωση αποτέλεσε μία σπουδαία ευκαιρία ώστε παιδιά από συλλόγους, σχολεία και φορείς από διάφορες πόλεις της Ελλάδος, σε συνεργασία με προπονητές και χορογράφους, να αναδείξουν τις δυνατότητές τους και να γίνουν, στο τέλος των αγώνων, μία μεγάλη παρέα. Αντίστοιχες διοργανώσεις διεξάγονται σε πολλές χώρες στο εξωτερικό και η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής διοργανώνει και Παγκόσμιους Αγώνες, στους οποίους παίρνουν μέρος δεκάδες χιλιάδες νέοι από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και Ελληνες. Οι ιθύνοντες της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας έχουν αποφασίσει να διεκδικήσουν ώστε να πραγματοποιηθεί μία διεθνή διοργάνωση στην Ελλάδα, η οποία θα ενισχύσει τον τουρισμό της χώρας, ενώ όσοι πάρουν μέρος θα αποτελέσουν πρεσβευτές θετικής διαφήμισης.      

Το COSMOGYM 2017 ήταν αφιερωμένο στην «Καρδιά του Παιδιού».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ