Αναγκαίο να τα βρουν

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βρύση από την οποία οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας έπιναν νερό άρχισε σιγά σιγά να κλείνει. Η μείωση του 18% που ζητεί η NOVA είναι μάλλον υπερβολική, όμως έχει κάπου και το δίκιο της.

Το σίγουρο είναι πως και οι δύο πλευρές ξέρουν, πως η μία δεν μπορεί χωρίς την άλλη. Το κανάλι, μετά την απώλεια και των δύο ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων, Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ, δεν έχει άλλο προϊόν που θα μπορούσε να… πουλήσει. Ενώ η Λίγκα γνωρίζει πως το μόνο σοβαρό έσοδό της είναι από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Επομένως, είναι σίγουρο πως μια «ρήξη» θα αποβεί ζημιογόνος και για τις δύο πλευρές. Ειδικά για τις μη εμπορικές ομάδες που τα έσοδά τους από άλλες πηγές είναι μηδαμινά. Οσο για τις εμπορικές πιθανές συμφωνίες εκτός της κεντρικής διαχείρισης, μπορεί να αποφέρουν περισσότερα λεφτά, αλλά κάτι τέτοιο θα προκαλούσε τις αντιδράσεις των υπολοίπων.

Βέβαια, θα πρέπει πέραν του οικονομικού σκέλους η NOVA να προσπαθήσει να «πουλήσει» με καλύτερο τρόπο το εμπόρευμα που διαθέτει, ξεφεύγοντας από τα τετριμμένα που έχουν κουράσει αρκετά. Αλλά και οι ομάδες να καταλάβουν πως επιτέλους χρειάζεται αναβάθμιση του προϊόντος που θέλουν να πουλούν.

Ο κόσμος, έχοντας την ευχέρεια να παρακολουθεί αγώνες ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ, θα πρέπει να πειστεί να επιστρέψει όχι στις εξέδρες αλλά στον… καναπέ του για να δει παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή