Παραμένει το χάσμα Nova – Λίγκας

Παραμένει το χάσμα Nova – Λίγκας

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτό παραμένει το θέμα των όρων συνέχισης της συμφωνίας μεταξύ της Σούπερ Λίγκας και της Nova, αλλά και του τρόπου διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος. Το χθεσινό Δ.Σ. του συνεταιρισμού, δεν κατέληξε σε αποφάσεις, αλλά σχηματοποίησε τις τρεις προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι, ενώ όπως προκύπτει η σύμβαση για τη σεζόν 2018-19 είναι στον «αέρα».

Η Nova εμμένει στη μείωση 18% (30 εκατ. ευρώ μεικτά για έναν χρόνο από περίπου 36 εκατ. ευρώ), δεν επιστρέφει τις ρήτρες, δίνει το δικαίωμα στη Σούπερ Λιγκ να διαπραγματευθεί με άλλο κανάλι τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο, ενώ επιμένει να ζητεί μείωση των ομάδων από 16 σε 14.

Οι τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ του συνεταιρισμού (ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) που βρίσκονται σε συνεχείς συσκέψεις τόσο μεταξύ τους όσο και με το συνδρομητικό κανάλι, προτείνουν να γίνει δεκτή η μείωση που αιτείται η NOVA για το αμέσως επόμενο πρωτάθλημα, να πάρουν αντισταθμιστικά οι άλλες «12» ΠΑΕ τα χρήματα από τη χορηγία του Ιβάν Σαββίδη και να καλύψουν οι «μεγάλοι» τα λειτουργικά έσοδα του συνεταιρισμού. Οι μεγάλες ΠΑΕ δεν θέλουν πλέι οφ στο νέο πρωτάθλημα, αλλά είναι αναφανδόν υπέρ της μείωσης των ομάδων σε 14.

Η αντιπρόταση των «μικρομεσαίων» προβλέπει οι μεγάλοι να χάσουν περίπου από 750.000 ευρώ και οι μικροί να μη χάσουν πάνω από 100.000 ευρώ. Δέχονται τη μη τέλεση των πλέι οφ στο επόμενο πρωτάθλημα, αλλά όχι τη μείωση των ομάδων χωρίς εξασφάλιση, εκτός αν έχουν ένα ακόμα καλύτερο τηλεοπτικό συμβόλαιο για τη σεζόν 2018-19.

Εκφράζοντας τους «μικρομεσαίους», ο πρόεδρος του Ατρομήτου, Γ. Σπανός, δήλωσε: «Η πρότασή μας θεωρούμε ότι είναι εφικτή και μπορεί να προχωρήσει, την καταθέσαμε ήδη και είμαι αισιόδοξος, αλλά θα συζητηθεί ξανά την Παρασκευή. Μπορώ να σας πω ότι έχουμε ζητήσει την κατανόηση των τεσσάρων μεγάλων ομάδων, οι οποίες εξάλλου έχουν εδώ και χρόνια το μερίδιο του λέοντος από τα τηλεοπτικά έσοδα του συνεταιρισμού. Η γενική ιδέα, αυτό που επιθυμούμε εμείς, είναι να βάλουν οι μεγάλοι “πλάτη” στο κομμάτι της μείωσης, ώστε να πέσει λιγότερο βάρος σε μας. Τους έχουμε εξουσιοδοτήσει να καταθέσουν πρόταση, έχει έρθει μια αντιπρόταση από τη Nova και την εξετάζουμε, να δούμε πώς μπορεί να υλοποιηθεί με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Θεωρούμε ότι το δίκαιο είναι να επωμιστούν τη μείωση των εσόδων οι μεγάλοι σύλλογοι. Οι 12 είναι κατά της μείωσης του αριθμού των ομάδων που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, αλλά αυτά θα συζητηθούν πιο διεξοδικά την Παρασκευή».

Στελέχη της Nova τόνιζαν ότι έναν μήνα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, οι υπεύθυνοι πρόεδροι και παράγοντες της κεντρικής διαχείρισης των ομάδων της Σούπερ Λιγκ δεν έχουν ακόμα κατορθώσει να προκηρύξουν το πρωτάθλημα, υλοποιώντας αποφάσεις στις οποίες υποτίθεται ότι οι ίδιοι είχαν συμφωνήσει από τον περασμένο Μάρτιο. Η συνέχεια θα δοθεί αύριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή