Κομισιόν για παραπομπή Γεωργίου: Απολύτως αξιόπιστα τα στοιχεία

Κομισιόν για παραπομπή Γεωργίου: Απολύτως αξιόπιστα τα στοιχεία

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«H Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν σχολιάζει εθνικές δικαστικές διαδικασίες» δήλωσε ο Εκπρόσωπος της Μαργαρίτης Σχοινάς σε ερώτηση για το κατά πόσο η παραπομπή στη Δικαιοσύνη για τρίτη φορά της υπόθεσης του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργίου είχε απαλλαγεί πρόσφατα, για δεύτερη φορά με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ενώ η κάλυψη των δικαστικών του εξόδων ήταν προαπαιτούμενο για την έγκριση της δόσης ύψους 8,5 δισ. ευρώ από το Eurogroup.

Ο κ. Σχοινάς παρέπεμψε στις δηλώσεις που είχαν κάνει για το θέμα πέρυσι τρεις επίτροποι, ο Π. Μοσκοβισί, Μ. Τίσεν και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Β. Ντομπρόβσκις όπου  είχαν τονίσει πως για την Επιτροπή και την  Eurostat «είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι τα στοιχεία της Ελληνικής κυβέρνησης το 2010-2015 είναι απολύτως αξιόπιστα και με ακριβή τρόπο αναφέρθηκαν στην Eurostat».

Η Επιτροπή τότε καλούσε τις ελληνικές αρχές να αμφισβητήσουν ενεργά και δημοσίως την εσφαλμένη εντύπωση ότι τα δεδομένα έχουν υποστεί χειραγώγηση κατά την περίοδο 2010-2015 και να προστατεύσει την ΕΛΣΤΑΤ και το προσωπικό της από τέτοιους αβάσιμους ισχυρισμούς.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή