Εμπειρία και νιάτα κατακτούν το Λονδίνο

Εμπειρία και νιάτα κατακτούν το Λονδίνο

3' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου χτυπάει από χθες η καρδιά του παγκόσμιου κλασικού αθλητισμού, καθώς στο Λονδίνο έχει συγκεντρωθεί ένας γαλαξίας αστέρων του στίβου. Ανάμεσά τους βρίσκονται κορυφαίοι πρωταθλητές, αλλά και η νέα γενιά που θα προσπαθήσει να κερδίσει τη δική της θέση στο «στερέωμα». Και σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία γι’ αυτό από το παγκόσμιο πρωτάθλημα που ανοίγει τις κορυφαίες διοργανώσεις του Ολυμπιακού Κύκλου, ο οποίος θα ολοκληρωθεί στο Τόκιο, το 2020.

Με αυτή τη… συνταγή βρίσκεται στην πόλη του Τάμεση και η ελληνική ομάδα. Εμπειροι αθλητές και νέα παιδιά αποτελούν ένα δυνατό σύνολο, το οποίο θα αφήσει το δικό του… αποτύπωμα ανάμεσα στους άλλους αστέρες. Μεγάλος απών θα είναι ο Κώστας Φιλιππίδης. «Σε ό,τι αφορά τη δική μου ομάδα όλα πήγαν καλά. Ολοκληρώσαμε την προετοιμασία χωρίς προβλήματα και τώρα περιμένω ευχάριστες εκπλήξεις από τους αθλητές μου», δήλωσε στην «Κ» ο Γκεόργκι Πομάσκι, προπονητής των Βούλας Παπαχρήστου, Μίλτου Τεντόγλου και Λίλης Αλεξούλη, ενώ όταν τον ρωτήσαμε για τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, πρόσθεσε: «Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι μια σταθερή αθλήτρια. Μια ευχάριστη έκπληξη μπορεί να έρθει από τον 21χρονο Γιάννη Κυριαζή. Πρόκειται για σταθερό αθλητή και ένα ανερχόμενο στέλεχος της εθνικής ομάδας. Από τον Λυκούργο θα ήθελα να δω κάτι καλύτερο από αυτά που έχει πετύχει μέχρι σήμερα. Θα είναι μια δύσκολη διοργάνωση με μεγάλο ανταγωνισμό. Η νέα γενιά του παγκόσμιου στίβου είναι αξιόλογη. Διαθέτει ταλέντο και ενθουσιασμό. Φυσικά στοχεύει να πάρει τη σκυτάλη των διακρίσεων από τους παλαιότερους».

Σήμερα, στο Στάδιο του Λονδίνου, θα αγωνιστεί, από ελληνικής πλευράς, η Βούλα Παπαχρήστου, η οποία θα προσπαθήσει να προκριθεί στον τελικό του τριπλούν (7/8). «Θα διεκδικήσω το καλύτερο που μπορώ να πετύχω. Θα παλέψω γι’ αυτό και δεν έχω άγχος. Βρίσκομαι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και έχω επικεντρωθεί στην προετοιμασία μου», δήλωσε η πρωταθλήτρια, πριν από την αναχώρησή της.

Τις περισσότερες συμμετοχές σε παγκόσμια έχει ο Κώστας Δουβαλίδης. Ο πρωταθλητής των 110 μ. εμπ. θα αγωνιστεί για 5η φορά σε κορυφαία διοργάνωση στίβου. Το καλύτερο πλασάρισμα που έχει φέρει είναι μία 19η θέση. «Μακάρι να πάνε όλα καλά, να βγει μια καλή κούρσα ώστε να περάσω στον ημιτελικό. Εννοείται πως θέλω να κυνηγήσω μια εμφάνιση καλύτερη από αυτές των προηγούμενων διοργανώσεων. Παρά το γεγονός ότι πέρασα μια δύσκολη χρονιά, στη διάρκεια της οποίας έκανα δύο χειρουργεία και έμεινα αρκετά πίσω στην προπόνηση, θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό», τόνισε.

Από τα μέλη της ελληνικής ομάδας του Λονδίνου κανένας δεν έχει κατακτήσει μετάλλιο σε παγκόσμιο. Από τους 20, οι 11 θα αγωνιστούν για πρώτη φορά σε αντίστοιχη διοργάνωση. Η ομάδα περιλαμβάνει δύο έφηβους (τον χρυσό πρωταθλητή Ευρώπης στο μήκος Μίλτο Τεντόγλου και τον αθλητή του επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλή), καθώς και έναν νέο, τον ακοντιστή Γιάννη Κυριαζή. «Είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι να κυνηγήσω τις επιδόσεις που είναι στις δυνατότητές μου και κοντά στο ρεκόρ μου. Νομίζω πως αν συμβεί αυτό, τότε θα έχω πετύχει τον μεγάλο μου στόχο, ο οποίος δεν είναι άλλος από την πρόκριση στον τελικό», δήλωσε ο Γιάννης Κυριαζής και ο Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος δείχνει να έχει αφήσει πίσω του τα δύο σπασμένα κοντάρια, συμπλήρωσε: «Θέλω να χαρώ τον αγώνα μου. Θα πάρω μέρος σε ένα σπουδαίο γεγονός, μαζί με τους κορυφαίους αθλητές του πλανήτη. Για μένα θα αποτελέσει μια μοναδική εμπειρία, χρήσιμη για το μέλλον. Δεν με αγχώνει το γεγονός ότι προηγήθηκαν οι δύο αγώνες με το άτυχο περιστατικό, όπου έσπασε το κοντάρι. Κοιτάζω μπροστά και συνεχίζω με στόχο το καλύτερο δυνατό».

Τόσο οι νέοι όσο και οι παλαιοί είναι ενθουσιασμένοι από τη συμμετοχή τους. «Είμαι σε καλή κατάσταση και αρκετά ενθουσιασμένος με τη συμμετοχή μου σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θέλω να είμαι συγκεντρωμένος στον αγώνα μου και πιστεύω πως θα βγει κάτι καλό», τόνισε ο αθλητής των 200 μ. Λυκούργος Τσάκωνας και ο τριπλουνίστας Δημήτρης Τσάμης, συμπλήρωσε: «Παρά την ενόχληση στον αχίλλειο, τα άλματά μου είναι καλά. Είμαι αισιόδοξος ότι με ένα άλμα πάνω από τα 16,85 μ. θα προκριθώ στον τελικό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή