Χρυσάφι στους αιθέρες του Λονδίνου για την παγκόσμια πρωταθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη

Χρυσάφι στους αιθέρες του Λονδίνου για την παγκόσμια πρωταθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διάκριση που έλειπε από τη συλλογή της κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνο. Η πρωταθλήτριά μας πέρασε πάνω από τα 4,91 και αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια πετυχαίνοντας και πανελλήνιο ρεκόρ. Έγινε η πρώτη Ελληνίδα που έχει στην κατοχή της χρυσά μετάλλια από Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είναι το 5ο χρυσό ελληνικό μετάλλιο από παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η Κατερίνα Στεφανίδη ξεκίνησε τις προσπάθειές της από τα 4,65, ύψος που πέρασε με την πρώτη, ακολούθησαν τα 4,75. Αυτό το ύψος το πέρασαν μόνο η πρωταθλήτριά μας και η Σάντι Μόρις (ΗΠΑ). Στα 4,82 έβαλε τη «σφραγίδα» της μόνο η Κατερίνα, η οποία μπορεί να… σκόνταψε στα 4,89, αλλά πέρασε πάνω από τα 4,91 για να πετύχει ένα σπουδαίο πανελλήνιο ρεκόρ. Οι επόμενες προσπάθειες ήταν στα 5,02, όπου απέτυχε τρεις φορές.  

* Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο, στην πρώτη της συμμετοχή με την εθνική μας ομάδα, κατέλαβε την 71η θέση στον μαραθώνιο (2:57.06).  Η Ράνια Ρεμπούλη εγκατέλειψε. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Ρόους Τζελίμο (Μπαχρέιν) με 2:27.11. Πίσω της τερμάτισαν η Εντνα Κιπλάγκατ (Κένυα) με 2:27.18 και η Αμι Κράγκ (ΗΠΑ) με την ίδια επίδοση. Στον μαραθώνιο ανδρών πρώτευσε ο Τζέφρι Κιπροκορίρ Κιρούι. Ο Κενυάτης τερμάτισε σε 2:08.27, ολοκληρώνοντας τον αγώνα του χαμογελαστός και χαιρετώντας το κοινό που είχε σπεύσει να τον χειροκροτήσει. Δεύτερος ήρθε ο Αιθίοπας Ταμιράτ Τόλα με 2:09.49 και τρίτος ο Αλφόνς Φίλιξ Σίμπου από την Τανζανία με 2:09.51

·         Αύριο, από ελληνικής πλευράς, θα αγωνιστούν ο Λυκούργος Τσάκωνας στους προκριματικούς τω 200 μ. (20.30), ο Σπύρος Τσιάμης στους προκριματικούς του τριπλούν (20.35) και η Ειρήνη Βασιλείου στους ημιτελικούς των 400 μ. (22.55). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή