Δεν θέλουν να φύγουν από το βενζινάδικο

Δεν θέλουν να φύγουν από το βενζινάδικο

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σημαντικές πρωτιές θα ξεκινήσει φέτος η σχολική χρονιά στον Δήμο Αθηναίων. Τη Δευτέρα θα κάνει αγιασμό και το 1ο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο στον δήμο, στο οποίο ήδη έχουν εγγραφεί 45 παιδιά. Το σχολείο στεγάζεται σε ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο επί της οδού Ασωμάτων. Παράλληλα προβλέπεται εντός μηνός να πραγματοποιηθεί η μεταφορά του 19ου Γυμνασίου – Λυκείου (Καμπάνη 11), που στεγάζεται εδώ και δεκαετίες ενάντια σε κάθε νομοθεσία και κάθε λογική πάνω από ένα βενζινάδικο. Ταυτόχρονα σε κανονικό κτίριο θα βρεθούν και οι μαθητές του 9ου ΕΠΑΛ στα Σεπόλια (Γράμμου 28), του σχολείου που από το 1999 στεγάζεται σε κοντέινερ εξαιτίας της έλλειψης διαθέσιμου χώρου. Συγκεκριμένα σχεδιάζεται να μεταφερθεί σε κτίριο στην οδό Δράκοντος 4 στην Ακαδημία Πλάτωνος, όπου θα συστεγασθεί με το 3ο ΕΠΑΛ.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι σύλλογοι διδασκόντων και στα δύο σχολεία, όπου οι συνθήκες για τους μαθητές αλλά και τους καθηγητές είναι απαράδεκτες, απέστειλαν παραμονές της έναρξης του σχολικού έτους επιστολές διαμαρτυρίας στον Δήμο Αθηναίων για την επικείμενη μετακόμιση.

Το 19ο σχολείο, όπου οι μαθητές προαυλίζονται στην ταράτσα ενός βενζινάδικου, αναμένεται να μεταφερθεί σε απόσταση 200 μέτρων, σε σχολικό κτίριο στη συμβολή των οδών Αγίου Μελετίου και Νεκταρίου, το οποίο έως πέρυσι στέγαζε το σχολείο που μεταφέρθηκε στην ανακαινισμένη Βίλα Αμαλίας.

Στο κτίριο έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές παρεμβάσεις και επισκευές, ωστόσο ο σύλλογος διδασκόντων στην επιστολή του αναφέρει ότι δεν μπορεί να μετακομίσει γιατί το «νέο» οίκημα δεν διαθέτει πυρασφάλεια και αρκετά ψηλά κάγκελα για τα παιδιά του γυμνασίου. Για τους λόγους αυτούς επιθυμούν να παραμείνουν στο σχολείο πάνω από το βενζινάδικο, που έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές «βόμβα».

Αλλά και ο σύλλογος διδασκόντων του ΕΠΑΛ που λειτουργεί σε κοντέινερ κοινοποίησε με επιστολή του στον δήμο ότι δεν επιθυμεί τη μεταφορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή