Ως φοιτήτρια πουλούσε λουκάνικα στο Fenway Park, το θρυλικό γήπεδο μπέιζμπολ των Red Sox. Μεγαλωμένη στο Medford από Έλληνες ομογενείς που εργάζονταν ως καθαριστές σε νυχτερινά κέντρα της περιοχής, η Μαρία Μενούνος, η οποία έως την Α΄ Δημοτικού δεν μιλούσε αγγλικά, ήξερε να δουλεύει σκληρά από νωρίς, να προσπαθεί συνεχώς, να μην το βάζει κάτω. Κάπως έτσι κατάφερε στα 39 της να είναι, όχι μόνο ηθοποιός και παρουσιάστρια, αλλά και διευθύνουσα σύμβουλος του ιντερνετικού καναλιού AfterBuzz TV με 20 εκατομμύρια τηλεθεατές σε 100 χώρες, βραβευμένη με EMMY, συγγραφέας της σειράς best seller των New York Times «Everygirls’ Guide To», η μόνη δημοσιογράφος που έχει πάρει συνέντευξη από ολόκληρη την οικογένεια Ομπάμα και τώρα ιδιοκτήτρια του Maria’s Greek Kitchen. Μόλις τρεις μήνες μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για να αφαιρέσει έναν καλοήθη όγκο εγκεφάλου (!), επιστρέφει στα παλιά λημέρια του Fenway Park, για να κάνει κάτι ανάλογο με αυτό που έκανε ως φοιτήτρια – αλλά υπό πολύ διαφορετικές συνθήκες. Στο Maria’s Greek Kitchen, η Μενούνος θυμάται τις ρίζες της και φτιάχνει ένα κιόσκι με ελληνικό, υγιεινό και βιολογικό φαγητό, με λαχανικά που καλλιεργούνται στη στέγη του γηπέδου, προωθημένο από τους δημοφιλείς λογαριασμούς της στα σόσιαλ μίντια και μέσω συνεντεύξεων σε τηλεοπτικά κανάλια με πολλά από τα οποία έχει συνεργαστεί. «Μη νομίζετε ότι δεν μου αρέσουν τα χοτ ντογκ, αλλά νιώθω ότι πρέπει να προσφέρουμε κάτι γρήγορο μεν, αλλά υγιεινό, ειδικά μετά τα προβλήματα υγείας της οικογένειάς μου», έγραψε. Μια ωραία προσπάθεια από μια πραγματική survivor. Μια παραφωνία μόνο: δεν μοιάζει παράξενο στο «γνήσιο ελληνικό μενού» να περιλαμβάνονται κεμπάπ και χούμους; ■

Περιοδικό "Κ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ