Κινητοποίηση ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση

Κινητοποίηση ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποφασισμένη να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της για αποχή των δημοσίων υπαλλήλων από την αξιολόγηση και μάλιστα να τις κλιμακώσει την Τρίτη, ημέρα ψήφισης της σχετικής τροπολογίας στη Βουλή, είναι η ΑΔΕΔΥ.

Με ανακοίνωσή της καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή στη μία το μεσημέρι, ενώ παράλληλα, την ίδια ημέρα έχει κηρύξει και παναττική στάση εργασίας από τις 12.30 μ.μ. έως τη λήξη του ωραρίου. Στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί και για τον λόγο αυτό έχει κηρυχθεί στάση εργασίας για τις δύο τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις δύο πρώτες του απογευματινού – ολοήμερου.

Σε ιδιαίτερα έντονο ύφος, η ΑΔΕΔΥ, αναφερόμενη στην επίμαχη τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η οποία προβλέπει ότι όσοι προϊστάμενοι δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις κρίσεις, κάνει λόγο για «διασπαστική, αντισυνταγματική και απεργοσπαστική» τροπολογία. Στην κατεύθυνση αυτή παροτρύνει τους υπαλλήλους να μη συμμετέχουν, ούτως ώστε να μη «βρει η κυβέρνηση υποψήφιους για τις θέσεις ευθύνης». Οπως επισημαίνει, «η τροπολογία αυτή καθιερώνει την τιμωρία των απεργών με αποκλεισμό τους από τις διαδικασίες κρίσεων, γεγονός που αποτελεί πρωτοφανή καταπάτηση του δικαιώματος στην απεργία και προσπάθεια δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης. «Δεν μπορεί, λοιπόν, η κ. Γεροβασίλη να “αποφασίζει και να διατάζει”! Δεν μπορεί προκειμένου να “σπάσει” μια απεργία, να νομοθετεί ποινές γι’ αυτούς που συμμετέχουν σε αυτή, να τροποποιεί διοικητικές διαδικασίες, να αλλάζει ημερομηνίες προκειμένου να μπορέσει η ίδια να “απολογηθεί” στους θεσμούς, στην Ε.Ε. και στο ΔΝΤ», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το ζήτημα της αξιολόγησης πάντως τέθηκε την περασμένη εβδομάδα σε επίπεδο κλιμακίων. Οι θεσμοί επανέλαβαν τη δυσαρέσκειά τους για την τρίμηνη πλέον καθυστέρηση στην εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης, ενώ η ελληνική πλευρά διαβεβαίωσε εκ νέου για τη βούλησή της να ισχύσει η αξιολόγηση, τονίζοντας, προς επίρρωσιν, την επικείμενη ψήφιση της τροπολογίας. Εν τω μεταξύ, εγκύκλιο για την ισχύ των νέων οργανογραμμάτων στα υπουργεία εξέδωσε η κ. Γεροβασίλη. Στην εγκύκλιο ορίζονται οι ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν οι υπουργοί, ενώ δίνονται οδηγίες για την κατάταξη του προσωπικού, την κατανομή των θέσεων και την τοποθέτηση των υπαλλήλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή