Vodafone και Wind απέκτησαν τα Novasports της Forthnet

Vodafone και Wind απέκτησαν τα Novasports της Forthnet

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμπραξη για το τηλεοπτικό περιεχόμενο μεταξύ Forthnet, Vodafone και Wind. H Forthnet ανακoίνωσε χθες ότι τα κανάλια Novasports θα είναι διαθέσιμα τόσο από το ευρυζωνικό δίκτυο της Wind όσο και από το ευρυζωνικό δίκτυο της Vodafone. Η Vodafone, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ξεκινήσει να προσφέρει το περιεχόμενο της Nova από την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ η Wind όταν ολοκληρώσει την πλατφόρμα (IPTV) στα συστήματά της.

Σύμφωνα με στελέχη της Vodafone, η συνεργασία που ανακοινώθηκε έχει καθαρά εμπορικό χαρακτήρα. Η εταιρεία, προσθέτει, απλά θα διαθέτει το περιεχόμενο της Nova με τους όρους που έχουν συμφωνηθεί. Η Vodafone ωστόσο, όπως αναφέρει, παραμένει στις δηλώσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν και οι οποίες θέλουν την εταιρεία ανοικτή σε προτάσεις που οδηγούν σε μεγαλύτερη συγκέντρωση της αγοράς τηλεπικοινωνιών. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι περισσότερο από τη συγκεκριμένη εμπορική συμφωνία με τη Forthnet.

Η συμφωνία Vodafone – Forthnet προβλέπει πως η IPTV πλατφόρμα της Vodafone θα συμπεριλάβει όλο το αθλητικό περιεχόμενο που προσφέρεται από τα επτά κανάλια Novasports, στο οποίο περιλαμβάνονται το ελληνικό πρωτάθλημα της Super League, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ της Euroleague, καθώς και άλλα μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Η εταιρεία θα προσφέρει το νέο περιεχόμενο μέσω του καναλιού Vodafone TV Sports+ το οποίο θα προσφέρεται σε όλους τους πελάτες της εταιρείας. Στελέχη της Vodafone αναφέρουν ότι η εταιρεία θα παρέχει το πακέτο μόνο σε πελάτες που διαθέτουν γραμμές με εγγυημένο εύρος ζώνης 5,5 Mbps.

«Στρατηγικός στόχος της Vodafone Ελλάδας είναι να αποτελεί κορυφαίο πάροχο συνολικών υπηρεσιών επικοινωνίας και ψυχαγωγίας», σχολίασε χθες ο πρόεδρος της εταιρείας, Χάρης Μπρουμίδης. «Σήμερα», πρόσθεσε, «ισχυροποιούμε την τηλεοπτική πλατφόρμα μας Vodafone TV, μέσα από μία σημαντική συμφωνία, που μας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε πρόσβαση σε ποιοτικό αθλητικό περιεχόμενο».

Η Vodafone Ελλάδας επενδύει σε ψηφιακές υποδομές και τεχνολογίες αιχμής και συμβάλλει ενεργά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Ελλάδας με ένα επενδυτικό πλάνο 500 εκατ. ευρώ έως το 2020. Υλοποιώντας με επιτυχία τη στρατηγική της για την παροχή συνολικών λύσεων επικοινωνίας, η Vodafone πραγματοποιεί την πρώτη μεγάλης κλίμακας υλοποίηση δικτύων οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (FTTH) στην Ελλάδα.

Η διάθεση αθλητικού περιεχομένου υψηλής ποιότητας από το Vodafone TV θα υποστηριχθεί από το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών που έχει ήδη ξεκινήσει.

Αντίστοιχη συμφωνία έγινε και με τη Wind. Ωστόσο, καθώς η εταιρεία δεν έχει ενεργοποιήσει την παροχή της υπηρεσίας, οι λεπτομέρειες θα γνωστοποιηθούν σύντομα.

Η συμφωνία δείχνει τα βήματα προσέγγισης των τριών εταιρειών και κυρίως τη μετάβαση της συνδρομητικής τηλεόρασης στη μετάδοση μέσω Διαδικτύου. Μάλιστα η Forthnet πρόσφατα αναβάθμισε τις υποδομές της, προκειμένου να υποστηρίξει τη μετάδοση μέσω Ιντερνετ (IPTV). Μέχρι σήμερα στη συνδρομητική τηλεόραση κυριαρχεί η μετάδοση μέσω δορυφόρου ή καλωδιακής τηλεόρασης, αλλά στο μέλλον αυτό θα αλλάξει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή