Ο Γκαούρ-Ταρζάν σε νέες περιπέτειες

Ο Γκαούρ-Ταρζάν σε νέες περιπέτειες

5' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Π​​ριν από πάρα πολλά χρόνια διάβαζα Μικρό Ηρωα και Γκαούρ-Ταρζάν. Τώρα στα γεράματα φαίνεται ότι είναι ξανά στη μόδα οι περιπέτειες του Γκαούρ στην ζούγκλα του Ελληνικού. Εχω απόλυτα εξακριβωμένες και εμπιστευτικές πληροφορίες ότι το κλιμάκιο του Δασαρχείου, που επισκέφθηκε το παρθένο δάσος του Ελληνικού, συνάντησε τον ηρωικό Γκαούρ, τη μελαψή και πανέμορφη Ταταμπού, τον δαιμόνιο Ποκοπίκο και τη χαζούλα Χουχού. Για τους νεότερους που δεν γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, ο Γκαούρ ήταν ο Ελληνας Ταρζάν, ο δαιμόνιος Ποκοπίκο συστηνόταν σαν «κυνηγός αγρίων κονίκλων» και «προστάτης των κουτών και των αδυνάτων». Η πανέμορφη Ταταμπού ήταν η σύντροφος του Γκαούρ και η χαζούλα Χουχού μάς έκανε να γελάμε. Βλέπετε, δεν υπήρχε τότε τηλεόραση και μόνο από τον γραπτό λόγο γελούσαμε.

Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να πιστέψετε ότι τόσα χρόνια ζούσαν κρυμμένοι μέσα στο δάσος οι ήρωές μας και δεν τους είχε αντιληφθεί κανείς. Βλέπετε, είναι τόσο πυκνό το δάσος του Ελληνικού που κρύβει αμέτρητα μυστικά. Φυσικά, την ύπαρξη των ηρώων γνώριζε μόνον η Επιτροπή Αγώνα του Ελληνικού και γι’ αυτό ζητούσε με επιμονή να κηρυχθούν 400 και βάλε στρέμματα του Ελληνικού σαν δάσος ώστε να προστατευθεί το φυσικό περιβάλλον όπου ζούσαν οι τέσσερις ήρωές μας. Ευτυχώς, το κλιμάκιο του Δασαρχείου Πειραιά κατά την αυτοψία που πραγματοποίησε ανακάλυψε τους ήρωές μας και έτσι μάθαμε τις νέες περιπέτειες τους.

Διαθέτω απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του κλιμακίου του Δασαρχείου με τους ήρωές μας και θα σας μεταφέρω μερικές πολύ εμπιστευτικές πληροφορίες. Παρακαλώ να τις κρατήσετε για τον εαυτό σας, γιατί αν διαρρεύσουν θα εκτεθούν αυτοί που μου έδωσαν τις πληροφορίες και έτσι θα χάσω τις πηγές μου.

Ο Γκαούρ παραπονέθηκε γιατί τόσα χρόνια στην ζούγκλα του, προσγειωνόταν και απογειωνόταν χιλιάδες αεροπλάνα, τα οποία έκαναν τρομακτικό θόρυβο που επηρέασε την ακοή του. Ακόμα, επειδή δεν μπορούσε να σταματήσει τα αεροπλάνα έχασε την επιρροή του στα άγρια ζώα της ζούγκλας, τα οποία εδώ και χρόνια δεν του μιλούσαν. Τελικά όμως ήταν ευχαριστημένος γιατί από εδώ και δεκαπέντε χρόνια σταμάτησαν να πετούν αεροπλάνα και έτσι ξαναβρήκε την ησυχία του και την επιρροή στα άγρια ζώα του Ελληνικού (λιοντάρια, τίγρεις, ελέφαντες ακόμα και δεινόσαυρους). Ο Γκαούρ τούς είπε ακόμα ότι οι μαϊμούδες όταν είδαν το κινηματογραφικό έργο «Ο Πλανήτης των Πιθήκων» πήραν ανθρώπινη μορφή και έφυγαν από την ζούγκλα του Ελληνικού και κυκλοφορούν ανάμεσά μας σε όλα τα πόστα, αλλά είναι λίγο δύσκολο να τις αναγνωρίσει κανείς.

Ο Ποκοπίκο τούς μίλησε για τα κουνέλια και ήταν δική του ιδέα η εκτροφή των κουνελιών, καθότι «προστάτης των κουτών και των αδυνάτων». Αμέσως οι δικοί μας σκέφτηκαν τον σύντροφο Μαδούρο και του μετέφεραν την ιδέα, ώστε να αντιμετωπίσει την συνωμοσία των ιμπεριαλιστών που θέλουν να τον ρίξουν με πρόσχημα την έλλειψη τροφίμων στην φιλική Βενεζουέλα. Ο έμπειρος Ποκοπίκο τούς διαβεβαίωσε ότι τα κουνέλια πολλαπλασιάζονται σαν… κουνέλια και ότι σε λίγο καιρό δεν θα έχουν πού να βάλουν το θρεπτικό κρέας και θα αρχίσουν και εξαγωγές στην Κίνα. Ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ με τον δαιμόνιο Ποκοπίκο που κάποιος από το κλιμάκιο τον παρομοίωσε με τον δαιμόνιο Βαρουφάκη. Παρέλειψα να σας πω ότι ο Ποκοπίκο είχε ξυρισμένο το κεφάλι του, το οποίο κατά σύμπτωση είχε ακριβώς το ίδιο σχήμα με το προικισμένο κρανίο του Βαρουφάκη!

Η πανέμορφη Ταταμπού τούς ζήτησε να γνωρίσει τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Καρανίκα, γιατί άκουσε ότι του αρέσουν οι ωραίες γυναίκες και παρακάλεσε να ενεργήσουν ώστε να την βγάλουν σε κάποια μεσημεριανή εκπομπή, κατά προτίμηση αυτήν που βλέπει ο Καρανίκας μήπως την ερωτευθεί κανείς και γλιτώσει από τα βάσανα της ζούγκλας. Βλέπετε, παρόλο που η Ταταμπού ζούσε κρυμμένη στην ζούγκλα παρακολουθούσε τις life style εκπομπές και τα σχετικά περιοδικά.

Η χαζούλα Χουχού, όμως, έκανε την διαφορά. Παρ’ όλα τα νοήματα του Γκαούρ να την σταματήσει, αυτή δεν κατάλαβε τίποτα και χωρίς να το θέλει έκανε την φοβερή αποκάλυψη. Στο πυκνό δάσος εκτός από τους τέσσερις κυκλοφορούσαν ο Indiana Jones και ένα τάγμα Γερμανών στρατιωτών, οι οποίοι ήταν όλοι απόγονοι του Χίτλερ, τους οποίους «δημιούργησε» ο περιβόητος γιατρός Megele, κλωνοποιώντας το μουστάκι του Χίτλερ. Τόσο ο Indiana όσο και Γερμανοί εδώ και χρόνια αναζητούν τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες βρίσκεται κάπου στο Ελληνικό, η αν θέλουμε να το διατυπώσουμε όπως ακριβώς το είπε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας: «Είμαστε σχεδόν απολύτως βέβαιοι»! Αυτό το «σχεδόν απολύτως» ελέχθη για την στεγανοποίηση του «Αγία Ζώνη ΙΙ», αλλά το ίδιο «σχεδόν απολύτως» ισχύει και για τον τάφο. Σύμφωνα με την απόκρυφη ιστορία στον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου έχει θαφτεί και ένα ολόχρυσο δοχείο νυκτός, από το οποίο λέγεται ότι αντλούσε την δύναμή του ο Μέγας Αλέξανδρος. Δηλαδή, όποιος καταφέρει να το βρει και το χρησιμοποιήσει θα ξανακατακτήσει όλες τις χώρες που κυρίευσε ο Μέγας Αλέξανδρος. Ακριβώς για τον λόγο αυτό το αναζητούν ο Indiana Jones για να το δώσει στον Trump και οι Γερμανοί Ναζί για να πάρουν την εκδίκησή τους για τους δυο πολέμους που έχασαν.

Οταν φυσικά άκουσαν την ιστορία αυτή τα στελέχη του Δασαρχείου, ενημέρωσαν αμέσως το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, το οποίο με τη σειρά του εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Το ΚΑΣ αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένο διότι αποδείχτηκε περίτρανα ότι το Ελληνικό αποτελεί σημαντικό Αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος περιλαμβάνει σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα όπως ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τα οποία αναζητούν για να λεηλατήσουν οι συνήθεις αρχαιοκάπηλοι καπιταλιστές Indiana Jones και τάγμα Ναζιστών Γερμανών στρατιωτών. Εισηγούμαστε στην υπέρλαμπρη και ζεν υπουργό Πολιτισμού μας να κηρύξει το Ελληνικό και όλη την γύρω περιοχή σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων σαν αρχαιολογικό χώρο. Οποιαδήποτε χωματουργική εργασία θα απαιτεί ειδική άδεια και κατά την διάρκεια των εργασιών θα πρέπει να την επιβλέπει μια τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από πέντε αρχαιολόγους (για να τιμήσουμε και τον Βαμβακούλα) για να ελέγχουν το σκάμμα. Αντιλαμβανόμαστε ότι οι εργασίες αυτές θα απαιτήσουν πρόσθετο προσωπικό, γι’ αυτό προτείνουμε να προσληφθούν 100.000 αρχαιολόγοι. Σαν λογικοί άνθρωποι καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχουν στην Ελλάδα 100.000 αρχαιολόγοι, γι’ αυτό προτείνουμε να δημιουργηθούν πανεπιστήμια σε όλους του Δήμους της χώρας με μοναδικό ένα Τμήμα Αρχαιολογίας ώστε να εκπαιδεύσουν το ταχύτερο δυνατόν τους 100.000 αρχαιολόγους. Επίσης, προτείνουμε να υπάρχει ειδικό επίδομα αρχαιολογίας Ελληνικού ώστε να προσελκύσουμε τα καλύτερα μυαλά. Στο κάτω – κάτω έχουμε τόσα άλλα επιδόματα, γιατί να μην ανταμείψουμε τους αρχαιολόγους του Ελληνικού;». Φυσικά εκκρεμεί η απόφαση της πεφωτισμένης υπουργού (όταν με το καλό επιστρέψει από την μακρινή Κίνα), αλλά αν κρίνουμε από το τι γίνεται με τους αρχαιοφύλακες και τη συμμετοχή τους στα έσοδα των αρχαιολογικών χώρων, μάλλον η υπουργός θα κάνει δεκτά τα δίκαια αιτήματα των αρχαιολόγων.

Μπορεί να σας φαίνονται αστεία όλα τα παραπάνω, αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι. Οπως ακριβώς το διατύπωσε ένας έμπειρος δημοσιογράφος, σε τηλεοπτικό κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας, η ιστορία του Γκαούρ, του μοναδικού Ελληνα Ταρζάν, «πιθανολογείται με βεβαιότητα» ότι είναι αληθινή. Αυτό το «πιθανολογείται με βεβαιότητα» ο δημοσιογράφος το είπε για κάτι άλλο, αλλά εμένα μου κόλλησε στο μυαλό και το χρησιμοποιώ παντού γιατί τεκμηριώνει πλήρως το επίπεδο της παιδείας μας! Με τρεις μόνο λέξεις ο δημοσιογράφος διατύπωσε την απόλυτη αντίφαση!

* Ο κ. Ανδρέας Δρυμιώτης είναι σύμβουλος επιχειρήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή