Πρωταθλητής αγώνων ταχύτητας σε σπείρα ληστών

Πρωταθλητής αγώνων ταχύτητας σε σπείρα ληστών

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 200 ένοπλες ληστείες εκτιμάται ότι διέπραξαν την τελευταία διετία τα μέλη σπείρας που εξάρθρωσε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής. Συνελήφθησαν πέντε μέλη της, μεταξύ των οποίων τα δύο αρχηγικά, ενώ αναζητείται ένας ακόμα συνεργός τους. Κατηγορούμενος είναι και ένας 32χρονος πρωταθλητής σε αγώνες ταχύτητας μοτοσικλετών. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., «στρατολογήθηκε λόγω των ιδιαίτερων ικανοτήτων του στη γρήγορη οδήγηση, ως επαγγελματίας αθλητής αγώνων ταχύτητας με διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε πριν από περίπου 6 μήνες και στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι τη σύλληψη των μελών της σπείρας, την περασμένη Παρασκευή, οι αξιωματικοί της ασφάλειας κατάφεραν να ταυτοποιήσουν 56 ένοπλες ληστείες σε σούπερ μάρκετ, πρακτορεία ΟΠΑΠ, βενζινάδικα σε Αττική, Ηλεία, Κρήτη και αλλού. Ενδεικτικά, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τις ληστείες στο σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος» τον Ιούνιο του 2016 στου Ρέντη, την απόπειρα ληστείας στο κατάστημα Jumbo στην Παιανία την 23η Ιουνίου 2017, τη ληστεία σε σούπερ μάρκετ κρεάτων στο Περιστέρι, την 29η Ιουλίου 2017 κ.ά. Ωστόσο, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν διαπράξει περισσότερες από 200 ληστρικές επιθέσεις. Για να μην εντοπίζονται φορούσαν κράνη, μπουφάν και μακριά παντελόνια, ενώ φρόντιζαν η διάρκεια των «επιχειρήσεών» τους να μην υπερβαίνει το 1,5 λεπτό. Για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένες μηχανές μεγάλου κυβισμού, τις οποίες μετέφεραν στο σημείο της ληστείας κρυμμένες μέσα σε φορτηγά.

Ως εγκέφαλοι της σπείρας περιγράφονται από την ΕΛ.ΑΣ. δύο Ελληνες, 52 και 48 ετών με «βαρύ» ποινικό παρελθόν. Ο ένας έχει καταδικαστεί για ένοπλες ληστείες και ο άμεσος συνεργός του για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστείες. Αποφυλακίστηκαν το 2015 και φέρονται να συνέχισαν τη δράση τους. Σημειώνεται ότι ο ένας απ’ αυτούς έχει μια ιδιαιτερότητα στο βάδισμά του, στοιχείο που κατηύθυνε την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εξάλλου έγινε άρση απορρήτου στα κινητά τους τηλέφωνα, όπως επίσης και άρση απορρήτου για την καταγραφή εικόνας και ήχου από χώρους που χρησιμοποιούσε η σπείρα, όπως για παράδειγμα ένα parking στα Καμίνια. Κατασχέθηκαν μοτοσικλέτες, μετρητά, ασύρματοι επικοινωνίας και πολλά κινητά τηλέφωνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή