Συνάντηση πρωθυπουργού με νέα ηγεσία της δικαιοσύνης

Συνάντηση πρωθυπουργού με νέα ηγεσία της δικαιοσύνης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ουσιαστικά προβλήματα της δικαιοσύνης απασχόλησαν τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου και πρωτίστως οι παθογένειες του δικαστικού μας συστήματος, το οποίο πλέον με μεγάλη βραδύτητα εκκαθαρίζει αιτήματα έννομης προστασίας είτε πρόκειται για ποινικές, αστικές η διοικητικές υποθέσεις.

Κατά τη συνάντηση στην οποία παρέστησαν από δικαστικής πλευράς ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πέππας και οι νεοεπιλεγέντες αντιπρόεδροι του ανωτάτου δικαστηρίου, ετέθησαν θέματα επιτάχυνσης των δικαστικών διαδικασιών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο πρωθυπουργός ζήτησε συγκεκριμένες προστάσεις για ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι ενδιαφέρει η αναστροφή του κλίματος ελλείψεως εμπιστοσύνης των πολιτών προς το δικαστικό μας σύστημα.

Οι ανώτατοι δικαστικοί ανέφεραν στον πρωθυπουργό, ορισμένες από τις αιτίες που οδηγούν τη δικαιοσύνη, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες δικαστικών λειτουργών, σε βραδύτατη απονομή, εκθέτοντας και σχετικές προτάσεις.

Στη συνάντηση, παρών ήταν – και συνέστησε και τους ανώτατους δικαστικούς στον πρωθυπουργό- ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, αλλά και ο υπουργός Επικρατείας Δημ. Τζανακόπουλος, ο οποίος είναι και δικηγόρος.

Μετά το τέλος της συνάντησης, συμφωνήθηκε η ηγεσία της δικαιοσύνης να έχει νέα συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης την προσεχή Δευτέρα για αναλυτικότερη συζήτηση για τα προβλήματα του δικαστικού μας συστήματος.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πέππας δήλωσε σχετικά με τη συνάντηση (ΕΡΤ): 

 «Ήταν μία συνάντηση γνωριμίας, εθιμοτυπική, μέσα στα συνταγματικά πλαίσια, τα θεσμικά, άκουσε με πολύ ενδιαφέρον ο κ. πρωθυπουργός τους προβληματισμούς μας».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή