Παραπομπή 18 ατόμων σε δίκη για προμήθεια του συστήματος C4I

Παραπομπή 18 ατόμων σε δίκη για προμήθεια του συστήματος C4I

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 18 άτομα παραπέμπονται σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την προμήθεια του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, γνωστό ως C4I, μεταξύ των οποίων πρώην στελέχη της Siemens, για δωροδοκία και άλλα αδικήματα.

Από την πολυετή έρευνα της ελληνικής δικαιοσύνης, ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν οι αποδέκτες των χρηματικών ποσών (δωρολήπτες), με αποτέλεσμα το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών να σημειώνει μεταξύ άλλων, ότι τα εμπλεκόμενα πρόσωπα – πρώην στελέχη της γερμανικής εταιρείας- φέρεται ότι «δωροδοκούσαν από το 2003 έως το 2009 άγνωστους, έως τώρα δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι εμπλέκονταν στην ανάθεση και παραλαβή του συστήματος C4I».

Βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens στη χώρα μας, ο οποίος παραπέμπεται σε δίκη για τις βαρύτατες κατηγορίες της ενεργητικής δωροδοκίας, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και άλλες, ενώ ανάλογες κατηγορίες βαρύνουν και τους λοιπούς.

Υπενθυμίζεται, ότι την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I είχε αναλάβει η αμερικάνικη κοινοπραξία SAIC με υποκατασκευαστή την εταιρεία Siemens. Το κόστος ανήλθε στα 259.032.250 ευρώ για το ελληνικό κράτος, χωρίς-ωστόσο- το συγκεκριμένο σύστημα, ουσιαστικά, να λειτουργήσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή