Την ερχόμενη εβδομάδα η short list για «Σελόντα» – «Νηρεύς»

Την ερχόμενη εβδομάδα η short list για «Σελόντα» – «Νηρεύς»

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αργότερο έως την ερχόμενη Τετάρτη θα γνωρίζουν οι επενδυτές που κατέθεσαν μη δεσμευτικές προσφορές για τη «Σελόντα» και τη «Νηρεύς» εάν περνούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για την εξαγορά του 79,61% και του 74,98% των δύο εταιρειών αντιστοίχως. Πάντως, οι δύο προς πώληση εταιρείες ετοιμάζονται για τη λειτουργία του λεγόμενου virtual data room, για την παροχή στους υποψήφιους επενδυτές των απαιτούμενων στοιχείων έτσι ώστε αυτοί να προβούν και στον απαραίτητο οικονομικό και νομικό έλεγχο (due dilligence).

Επίσης, οι προς πώληση εταιρείες θα προχωρήσουν και στην καταμέτρηση της βιομάζας, των ποσοτήτων ψαριών δηλαδή που διαθέτουν, διαδικασία που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές Νοεμβρίου, έτσι ώστε να διευκολυνθεί και ει δυνατόν να επιταχυνθεί η διαδικασία του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφορές που έχουν υποβληθεί αφορούν σχεδόν στο σύνολό τους και τις δύο εταιρείες. Οι προσφορές αφορούν κάθε εταιρεία χωριστά και όχι ως ενιαίο σχήμα, ενώ θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο οι δύο εταιρείες να πωληθούν σε διαφορετικούς επενδυτές η κάθε μία.

Χθες, εξάλλου, η «Σελόντα» ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της για το πρώτο εξάμηνο του 2017. Ο κύκλος εργασιών σε ενοποιημένο επίπεδο ανήλθε σε 87,9 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση σε σύγκριση με το α΄ εξάμηνο του 2016 κατά 6,7%.

Τα λειτουργικά αποτελέσματα του ομίλου ήταν ζημίες ύψους 13,9 εκατ. ευρώ, που η «Σελόντα» αποδίδει σε κυρίως δύο παράγοντες: πρώτον στη μειωμένη ανάπτυξη βιομάζας των ιχθύων, η οποία είχε προβλεφθεί σε σημαντικό βαθμό. Η εταιρεία αναμένει το β΄ εξάμηνο να υπάρξει ταχύτερη ανάπτυξη της βιομάζας, ώστε στο τέλος του χρόνου αυτή να κυμανθεί στα περυσινά επίπεδα, εξέλιξη η οποία θα βελτιώσει σημαντικά τους κύριους παραγωγικούς και οικονομικούς δείκτες. Δεύτερον, στη μείωση των τιμών της τσιπούρας. Η διοίκηση της «Σελόντα», πάντως, εκτιμά ότι η αύξηση των πωλήσεων και η βελτίωση της ανάπτυξης της βιομάζας θα απορροφήσουν το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών από τη μείωση της τιμής της τσιπούρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή