Επεκτείνονται τα σημεία πώλησης e-εισιτηρίου

Επεκτείνονται τα σημεία πώλησης e-εισιτηρίου

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παρουσία της στη ζωή των μετακινούμενων έχει αρχίσει να κάνει αισθητή η ηλεκτρονική κάρτα (απρόσωπη) που αποτελεί από τα βασικά προϊόντα του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Συνολικά μεταξύ Φεβρουαρίου και Αυγούστου εισέρρευσαν στα ταμεία του ΟΑΣΑ 5,7 εκατ. ευρώ μόνο από τις πωλήσεις ηλεκτρονικών καρτών. Εδώ και λίγες εβδομάδες ξεκίνησε και η διάθεση της προσωποποιημένης κάρτας (απεριορίστων διαδρομών), η οποία υποκαθιστά τις μηνιαίες τριμηνιαίες, εξαμηνιαίες και ετήσιες κάρτες. Τα σημεία στα οποία οι επιβάτες μπορούν να προμηθευτούν την έξυπνη κάρτα ανέρχονται σήμερα σε 11 («Σύνταγμα», «Ανθούπολη», «Ελληνικό», «Αγία Μαρίνα», «Δουκ. Πλακεντίας», «Πειραιάς», «Κηφισιά», «Ομόνοια», «Αττική» και στους σταθμούς τραμ «Αγία Φωτεινή» και «Σύνταγμα»), ενώ υπολογίζεται ότι κάθε εβδομάδα θα προστίθενται περίπου τέσσερα ακόμη σημεία πώλησης (σταθμοί) της προσωποποιημένης κάρτας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής για τις κάρτες οι επιβάτες απευθύνονται κυρίως στους σταθμούς «Σύνταγμα», «Δουκ. Πλακεντίας» και «Ελληνικό», ενώ οι περισσότερες πωλήσεις συνολικά αφορούν τα δρομολόγια για το αεροδρόμιο. Σημειώνεται ότι τα χάρτινα εισιτήρια έχουν καταργηθεί για τα δρομολόγια του αεροδρομίου, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να έχουν ως μοναδική επιλογή την αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου, εκτοξεύοντας τις πωλήσεις του. Για την έκδοση της προσωποποιημένης κάρτας από Τερματικό Εκδοσης Καρτών (ΤΕΚ), ο επιβάτης θα πρέπει να προσκομίσει επίσημο έγγραφο, στο οποίο να αναγράφεται ο ΑΜΚΑ του, αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο για μη Ελληνες υπηκόους και να εισάγει 8ψήφιο μυστικό κωδικό. Η λήψη φωτογραφίας γίνεται επιτόπου από το ΤΕΚ ή μέσω σάρωσης προεκτυπωμένης φωτογραφίας. Η διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά.

Στο μεταξύ, διαθέσιμα είναι επίσης το πολλαπλό εισιτήριο και η απρόσωπη έξυπνη κάρτα που αφορούν όμως ακόμα μόνο προϊόντα αξίας άνω των 4,5 ευρώ. Κάποιος μπορεί να αγοράσει το πακέτο των 10+1 εισιτηρίων (το ενδέκατο είναι δωρεάν), το ημερήσιο εισιτήριο των 4,5 ευρώ, το 5νθήμερο εισιτήριο των 9 ευρώ, το τουριστικό των 3 ημερών των 22 ευρώ και τα εισιτήρια προς το αεροδρόμιο. Η βασική διαφορά μεταξύ της (απρόσωπης) κάρτας και του πολλαπλού εισιτηρίου είναι ότι ο κάτοχος μπορεί να αποθηκεύσει χρηματική αξία σε αυτήν.  

Την ίδια στιγμή, η επέκταση του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις συγκοινωνίες σήμανε τους τίτλους τέλους για την εφαρμογή TfA mTickets (αγορά εισιτηρίων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, μέσω κινητών τηλεφώνων). Η δυνατότητα αγοράς νέων εισιτηρίων, μέσω της εφαρμογής TfA mTickets, θα ισχύσει μέχρι και αύριο και τα προϊόντα κομίστρου, που έχουν ήδη αγοραστεί μέσω αυτής, θα μπορούν να επικυρωθούν μέχρι και την 31η Οκτωβρίου 2017.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή