Ανετα στον τελικό ο Πετρούνιας

Ανετα στον τελικό ο Πετρούνιας

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο «εισιτήριο» πρόκρισης σε τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος ενόργανης του Μόντρεαλ σφραγίστηκε στο όνομα του Λευτέρη Πετρούνια. Ο ολυμπιονίκης μας ήταν από τους πρώτους αθλητές που ανέβηκαν στο πόντιουμ στους προκριματικούς, αλλά αυτό δεν φάνηκε να τον προβληματίζει. Εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμά του και με 15,400 εξασφάλισε πολύ νωρίς την πρόκριση, καθώς δύσκολα θα βρεθούν οκτώ αθλητές για να τον ξεπεράσουν.

Με τους 15,400 βαθμούς, ο «Μίδας των δαχτυλιδιών» βρίσκεται στην πρώτη θέση, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου ομίλου, και η τόσο υψηλή βαθμολογία θα τον διατηρήσει στην πρώτη τριάδα –εάν όχι πρώτο– και μετά την ολοκλήρωση και των σημερινών προκριματικών.

Η βαθμολογία που συγκέντρωσε ο Μανιάτης πρωταθλητής ήταν αντίστοιχη με αυτήν που είχε αποσπάσει και στις προηγούμενες διοργανώσεις της χρονιάς, από τις οποίες είχε φύγει με χρυσά μετάλλια. Η εκτέλεση του προγράμματός του ήταν τόσο καλή, που «υποχρέωσε» τον, συνήθως, εγκρατή προπονητή του Δημήτρη Ράφτη να τον χειροκροτήσει, ενώ ξεσήκωσε τους ομογενείς που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μόντρεαλ. Η νέα γενιά του αθλήματος δεν κατάφερε να δείξει τις δυνατότητές της. Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης συγκέντρωσε 14,300 στους κρίκους, ο Νίκος Ηλιόπουλος 12,100 στο μονόζυγο, ο Αντώνης Τανταλίδης 12,266 και ο Χριστόφορος Αγγελος Κωνσταντινίδης 10,866 στις ασκήσεις εδάφους και ο Γιώργος Χατζηευσταθίου 12,933 στον πλάγιο ίππο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή