Ανοιξε έπειτα από 18 χρόνια το Σεράφειο Κολυμβητήριο

Ανοιξε έπειτα από 18 χρόνια το Σεράφειο Κολυμβητήριο

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη συμβολή των οδών Πέτρου Ράλλη και Πειραιώς, στην περιοχή του Ρουφ, βρίσκεται το Σεράφειο Κολυμβητήριο του Δήμου Αθηναίων. Η νέα εγκατάσταση εγκαινιάστηκε χθες, ωστόσο οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χρειάστηκαν 18 χρόνια για να εκδοθούν οι σχετικές άδειες, να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες και να ξεκινήσει να λειτουργεί και πάλι ο χώρος ο οποίος είχε υποστεί σοβαρές ζημιές στον σεισμό του 1999. «Το Σεράφειο, έργο προϋπολογισμού 18,5 εκατομμυρίων ευρώ (σ.σ.: χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ), δεν είναι μόνον ολυμπιακό κολυμβητήριο, παιδότοποι, χώροι άθλησης, φυτώρια καινοτομίας, κυψέλες επιχειρηματικότητας: είναι όλα αυτά μαζί. Νέες τεχνολογίες, αθλητισμός, δικτύωση, καινοτομία, συνυπάρχουν και προσφέρονται σε παιδιά και νέους. Εδώ θα χτυπάει η καρδιά της νέας Αθήνας».

Ο δήμαρχος Αθηναίων ευχαρίστησε ιδιαιτέρως το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η παιδική χαρά στο Σεράφειο κατασκευάστηκε με αποκλειστική δωρεά από το ΙΣΝ, ενώ το ίδρυμα επίσης χρηματοδοτεί αποκλειστικά τη λειτουργία των προγραμμάτων καινοτομίας και πολιτισμού που φιλοξενούνται στο Σεράφειο, Athens Digital Lab, Maker Space και Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων – Athens Culture Net. «Στο Σεράφειο, σήμερα, βλέπουμε τι μπορεί να καταφέρει η σύμπραξη ιδιωτικής και δημόσιας πρωτοβουλίας: με τη δωρεά του ΙΣΝ και των υπόλοιπων φορέων, ο Δήμος Αθηναίων –μέσω του Athens Partnership– δημιούργησε έναν πολυχώρο αθλητισμού, πολιτισμού, δημιουργικότητας και καινοτομίας», δήλωσε ο κ. Πάνος Παπούλιας, αναπληρωτής διευθυντής Προγραμμάτων και Στρατηγικής στο ίδρυμα.

Στο κολυμβητήριο λειτουργούν δύο πισίνες, μία 25×33 μέτρα (υπο-ολυμπιακών διαστάσεων) και μία βοηθητική για μικρά παιδιά, ενώ τους χώρους συμπληρώνουν κερκίδες θεατών χωρητικότητας 370 θέσεων, αποδυτήρια και αναψυκτήριο. Πληροφορίες και προγράμματα του Σεράφειου Κολυμβητηρίου στο τηλέφωνο 210-33.13.334.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή