Στο σκοτάδι οι έρευνες για τη δολοφονία της 32χρονης Δώρας στο Β’ νεκροταφείο

Στο σκοτάδι οι έρευνες για τη δολοφονία της 32χρονης Δώρας στο Β’ νεκροταφείο

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θολό παραμένει το τοπίο σε ό,τι αφορά τον δράστη της δολοφονίας της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ελλείψει άλλων ευρημάτων, φέρονται να προκρίνουν ως πιθανότερο ενδεχόμενο, κίνητρο του φόνου να είναι η ληστεία. Η τσάντα με τα προσωπικά αντικείμενα της κοπέλας άλλωστε δεν έχει εντοπιστεί στη σκηνή του εγκλήματος. Οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. πάντως αναγνωρίζουν ότι ένας φόνος με 14 μαχαιριές, όπως της 32χρονης, δεν παραπέμπει σε ληστεία αλλά σε φόνο με προσωπικά κίνητρα.

Ταυτόχρονα πάντως, οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών εμφανίζονται να εγκαταλείπουν το σενάριο, εμπλοκή στην υπόθεση να έχει ο πατέρας της 32χρονης. Από την έρευνα εξάλλου προέκυψε ότι τη στιγμή του φόνου βρισκόταν μακριά από το Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Το Σάββατο πάντως, ο πατέρας της άτυχης κοπέλας είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι βρέθηκε με το ταξί του κοντά στη σκηνή του εγκλήματος καθώς και ότι είναι πιθανό να επιβίβασε σ’ αυτό τον δολοφόνο της 32χρονης. Επειτα απ’ αυτό κλήθηκε να δώσει κατάθεση στη ΓΑΔΑ.

«Υπολογίζουμε ότι η άτυχη Δώρα Ζέμπερη δολοφονήθηκε περίπου στις 5.30 μ.μ. Εκείνη την ώρα ο πατέρας της έπιανε βάρδια και είχε πάει να παραλάβει το ταξί από άλλη περιοχή του Λεκανοπεδίου», δήλωσε στην «Κ» αρμόδια πηγή και πρόσθεσε ότι κινήθηκε στην περιοχή του Β΄ Νεκροταφείου σχεδόν δύο ώρες μετά τη δολοφονία της κόρης του. Πάντως, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να κληθεί σε νέα κατάθεση τις επόμενες ημέρες, ενώ το ταξί θα ελεγχθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Χθες το απόγευμα ο συνήγορός του Απόστολος Λύτρας μετέβη εκ νέου στη ΓΑΔΑ και παρέδωσε στοιχεία που φέρονται να αποδεικνύουν την αθωότητα του πελάτη του. Νωρίτερα σε δηλώσεις του στην «Κ» διευκρίνισε ότι ο εντολέας του παρείχε στους αστυνομικούς κάθε διαθέσιμη πληροφορία για την κόρη του και για την παρουσία του κοντά στη σκηνή του εγκλήματος.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης έχουν κληθεί να δώσουν κατάθεση στη ΓΑΔΑ συνάδελφοι και φίλοι της 32χρονης, δίχως οι μαρτυρίες τους να έχουν βοηθήσει την αστυνομία να ρίξει φως στην υπόθεση. Η συνήγορος της οικογένειας πάντως, Ιωάννα Παναγοπούλου, απηύθυνε έκκληση μέσω της «Κ» σε όποιον γνωρίζει το παραμικρό για την υπόθεση να καταθέσει ως μάρτυρας στο Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών. «Το μόνο που θέλουμε είναι να βρεθούν οι δολοφόνοι της Δώρας», δήλωσε. Η κ. Παναγοπούλου απέφυγε να αποκαλύψει όσα κατέθεσαν τα μέλη της οικογένειας Ζέμπερη στην Ασφάλεια ήδη από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή