ΕΛΛΑΔΑ

Νέες ενστάσεις για την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων στη δίκη της ΧΑ

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Νέες ενστάσεις για τον τρόπο εξέτασης των προστατευομένων μαρτύρων στη δίκη των κατηγορουμένων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, διατύπωσε σήμερα η υπεράσπιση ζητώντας την παρουσία δικαστικού λειτουργού στο ειδικό δωμάτιο του κτιρίου της Ασφάλειας (ΓΑΔΑ), από όπου αναμένεται να εξεταστούν οι πέντε προστατευόμενοι μάρτυρες.

Οπως είπαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, η εξέταση των μαρτύρων είναι πολύ σημαντική και η παρουσία ενός ή και των δύο αναπληρωματικών δικαστικών απο την παρούσα σύνθεση κατά την διάρκεια της κατάθεσης τους, αποτελεί την συνέχεια του φυσικού δικαστή.

«Πώς θα γνωρίζουμε εάν ο μάρτυρας έχει στα χέρια του την προανακριτική του κατάθεση και την συμβουλεύεται; Η εάν θα βρίσκεται δίπλα του κάποιος προανακριτικός υπήλληλος που ήταν μαζί του όταν κατέθετε στην προδικασία;», είπαν.

Άλλος συνήγορος, προσέφερε την εμπειρία του από δικαστήριο στην Πάτρα, όπου προστατευόμενος μάρτυρας εξετάστηκε με την εικόνα του να μεταδίδεται στο δικαστήριο, μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ η συνήγορος του βουλευτή Ευστάθιου Μπούκουρα, ζήτησε και την παρουσία δικηγόρων-όσων το επιθυμούν- στο ειδικό δωμάτιο της ΓΑΔΑ.

Στην πρόταση της η εισαγγελέας της έδρας, ζήτησε να παρασταθεί δικαστής από την παρούσα σύνθεση κατά την διάρκεια της κατάθεσης, χωρίς όμως την μετάδοση εικόνας, αφού ο μάρτυρας έχει την ιδιότητα του προστστευόμενου μάρτυρα.

Το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του την Τετάρτη.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ