Αθώοι οι Γιώργος και Ανδρέας Κουρής για τη μη απόδοση φόρων του Alter

Αθώοι οι Γιώργος και Ανδρέας Κουρής για τη μη απόδοση φόρων του Alter

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά από ακροαματική διαδικασία ενός έτους, το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών κήρυξε αθώους τους Γεώργιο και Ανδρέα Κουρή για το αδίκημα της μη απόδοσης παρακρατούμενων φόρων (φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών) για τον τηλεοπτικό σταθμό «Αlter».

Και οι δύο, ως μη εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας του τηλεοπτικού σταθμού που ήταν εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, είχαν κατηγορηθεί ως ηθικοί αυτουργοί στο αδίκημα της παρακράτησης των φόρων που φέρεται ότι διέπραξε ο τότε διευθύνων σύμβουλος του καναλιού Κων. Γιαννίκος.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι τους Θεμιστοκλής Σοφός και Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσαν, μετά την απόφαση: «Πρόκειται για μία ορθή δικαστική κρίση, γιατί η υποχρέωση απόδοσης Φ.Μ.Υ. προϋποθέτει την πραγματική καταβολή μισθού και την πραγματική παρακράτηση επ’ αυτού Φ.Μ.Υ. και όχι λογιστικούς – θεωρητικούς μισθούς και, αντίστοιχα, ανύπαρκτες παρακρατήσεις Φ.Μ.Υ.».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή