Ο Δευκαλίων και η Δούρου

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

​Δεν ξέρω σε ποιο βαθμό ευθύνεται για τις καταστροφές στην Αττική η επένδυση στις Σκουριές. Ακόμη κι αν η εξόρυξη χρυσού δεν μπορεί να κατηγορηθεί πως άνοιξε τον ποταμό που έπνιξε τόσες περιοχές της Δυτικής Αττικής, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την επιστημονική υπόθεση ότι δεν ευθύνεται και για τη νεροποντή. Το οικοσύστημα αντιδρά στη βουλιμία του μεγάλου κεφαλαίου και εκδικείται με τα μέσα που διαθέτει. Φαντασθείτε τι θα είχε γίνει αν είχε ήδη προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό, αν οι ουρανοξύστες είχαν εξορίσει από εκεί την πλούσια χλωρίδα και πανίδα, αν, λέω αν, ανατριχιάζω μόνο που το σκέφτομαι, δεν έστεκε εκείνη η αρχαία δεξαμενή στον πύργο της για να αναχαιτίσει την εκδικητική μανία των νεφών. Κάτι τέτοιες στιγμές σκέφτομαι πόσο σοφός είναι ο λαός μας που εξέλεξε κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει ο οικολόγος κ. Τσιρώνης. Και από πόσα δεινά μας έχει απαλλάξει η δράση του κόμματός του, αφανής, πλην όμως άκρως ουσιαστική.

«Θεομηνία», «Βιβλική καταστροφή», «Ακραία καιρικά φαινόμενα». Πόσο πλούσια είναι η ελληνική και με πόση εκφραστική άνεση τη χειρίζονται πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Είναι η διαφορά της σημερινής πολιτισμένης Ελλάδας από την πρωτόγονη, εκείνη στην οποία έζησε ο Δευκαλίων μετά της συζύγου του. Κατά τα λοιπά, οι διαφορές δεν είναι και πολύ μεγάλες. Οι «αεί παίδες» διατηρούν τη φρεσκάδα του μυαλού τους και, όπως λέει ο Αιγύπτιος ιερέας στον Τίμαιο, τους πνίγει ένας κατακλυσμός, τους ρίχνει στη θάλασσα και όσοι απομείνουν ξεχνούν τι έγινε και αρχίζουν και πάλι απ’ την αρχή. Μην αμφιβάλλετε ότι θα αρχίσουν να χτίζουν πάλι από την αρχή. Απέναντι στον καπιταλισμό ο απλός Ελλην λαός προβάλλει την αντίσταση της οικολογικής του συνείδησης, της αγάπης του για το περιβάλλον και τις αρχαιότητες. Ειδικά αν κάποιος τολμήσει να πειράξει κανένα αρχαίο αυθαίρετο ή καμιά αρχαία χωματερή, ο λαός ξεσηκώνεται.

«Εαυτήν – τιμωρουμένη». Αν αντελήφθην το πνεύμα της, η κ. Δούρου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του εαυτού της, κατά της Περιφέρειας της οποίας προΐσταται η κ. Δούρου. Ησπάσθη τον προτεσταντισμό και η συνείδησή της δεν της επιτρέπει να αφήσει ανέλεγκτα τα αμαρτήματά της; Φρονώ ότι δεν της αξίζουν τόσες και τέτοιες ενοχές. Ο Κύριος μας στέλνει τις δοκιμασίες για να ελέγξει την πίστη μας. Θυμηθείτε τον Ιώβ. Εσείς συνεχίστε να πιστεύετε στο έργο σας και στις επιτυχίες σας και όλα θα πάνε καλά στο τέλος.

Και μην ξεχνάτε ότι τα περισσότερα από τα ευρήματα των αρχαιολόγων στην εποχή τους αυθαίρετα ήσαν. Το λέω για να μη χάσουμε την πίστη μας στο μέλλον του ελληνισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή