Ενδοοικογενειακή βία στην Ακροδεξιά

Ενδοοικογενειακή βία στην Ακροδεξιά

1' 55" χρόνος ανάγνωσης

Ο βουλευτής Φλώρος γρονθοκόπησε τον βουλευτή Γραμμένο μέσα στη Βουλή. Η υπόθεση προσφέρει αρκετές πρωτοτυπίες. Πρώτον, η διαφορά αντίδρασης του προεδρείου της Βουλής από τότε που ο κ. Μπαλαούρας καλούσε επί τέσσερα λεπτά τη φρουρά για να μαζέψει τον Κασιδιάρη. «Ου λήψει το όνομα Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω». Αυτήν τη φορά, ο Κων. Τασούλας επέβαλε αυθωρεί και παραχρήμα την ανώτατη ποινή που προβλέπεται, δεκαπενθήμερη αποβολή του δράστη από το Κοινοβούλιο. Αμέσως μετά διέταξε τη σύλληψή του από τη φρουρά και την προσαγωγή του στη ΓΑΔΑ, για να δικασθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η υπόθεση αυτή, όμως, διαθέτει μια πρωτοτυπία η οποία αφορά την παράδοση της ενδοοικογενειακής βίας. Εννοώ τη βία που ασκείται ανάμεσα στα μέλη της ίδιας πολιτικής και ιδεολογικής οικογένειας. Κάποτε ήταν μία από τις πιο σταθερές παραδόσεις της Αριστεράς. Στις εποχές της δόξας των κομμουνιστικών κομμάτων, η παραμικρή ιδεολογική ή πολιτική απόκλιση μπορούσε να οδηγήσει στην ηθική ή στη φυσική εξόντωση του παραβάτη. Στις δεκαετίες του φοιτητικού κινήματος, το περισσότερο ξύλο το έριχναν οι οργανωμένοι στους άλλους οργανωμένους. Τα τάγματα της ΚΝΕ, που «λένε στη ζωή το μεγάλο ναι», ήξεραν να συνετίσουν με γροθιές και με κλωτσιές όσους τολμούσαν να παρεκτραπούν. Ο κ. Φλώρος μεταλαμπάδευσε την παράδοση στην ευγενή οικογένεια της Ακροδεξιάς. «Ακροδεξιά» τρόπος του λέγειν δηλαδή, διότι αυτό το συνονθύλευμα κομματιδίων δεν έχει σαφή ιδεολογική ταυτότητα. Οι Σπαρτιάτες το μόνο που έχουν να προτείνουν είναι την αναβίωση του Κασιδιάρη. Η Νίκη υποτίθεται ότι εκπροσωπεί τους καθαρόαιμους χριστιανούς. Η δε Ελληνική Λύση είναι μια συλλογή ελληνοπρέπειας φτιαγμένη από ό,τι πιο κακόγουστο και αναχρονιστικό διαθέτει η ελληνική παράδοση. Για να είμαι δίκαιος, η μεταλαμπάδευση της οικογενειακής βίας από την Αριστερά στην Ακροδεξιά έχει και τη δημιουργική της πλευρά. Την καθάρισαν από ιδεολογικά και πολιτικά προσχήματα και με την αφέλεια που τους διακρίνει, την απέδωσαν γυμνή και ανυπόδητη στο κοινό τους. Ο Φλώρος έσπασε τη μύτη του Γραμμένου επειδή εκείνος έβρισε τη μητέρα του. Ανθρώπινο, πολύ ανθρώπινο. Εδώ έχουν καταστραφεί οικογένειες για το άπλωμα των ρούχων στην ταράτσα.

Πέρα από τις ποινές που ενδέχεται να επιβάλει η Δικαιοσύνη στον τραμπούκο, πολύ θα ήθελα να ακούσω τις πολιτικές του απόψεις. Γιατί εντάχθηκε στους Σπαρτιάτες και γιατί ανεξαρτητοποιήθηκε; Συμπέρασμα: Ούτε μια Ακροδεξιά της προκοπής δεν αξιωθήκαμε. Το έχει πει ο υπέροχος Φωκίων του Βασίλη Παπαβασιλείου: Είμαι Ελληνας, άρα δεν μπορώ να είμαι σοβαρός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή