Πρεμιέρα μετ’ εμποδίων για το e-εισιτήριο

Πρεμιέρα μετ’ εμποδίων για το e-εισιτήριο

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβλήματα, σύγχυση και σχετική αμηχανία χαρακτηρίζουν τις πρώτες ημέρες πλήρους λειτουργίας του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Οι ουρές στα εκδοτήρια δεν έχουν εξαφανιστεί, καθώς υπάρχουν ακόμη επιβάτες που περιμένουν για την έκδοση προσωποποιημένης ηλεκτρονικής κάρτας, ενώ έχει προστεθεί επιπλέον εκνευρισμός λόγω της άγνοιας των επιβατών η οποία είναι αποτέλεσμα της ελλιπούς ενημέρωσης από πλευράς ΟΑΣΑ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών). Η αποσπασματική πληροφόρηση που παρείχε ο οργανισμός κατά την περίοδο προσαρμογής των επιβατών στο νέο σύστημα γέννησε περισσότερες απορίες από όσες έλυσε. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το τελευταίο προϊόν που διατέθηκε ήταν το ηλεκτρονικό μεμονωμένο εισιτήριο, το οποίο αποτελεί εναλλακτική κατά την αγορά του ATH.ENA Ticket.

Μπορεί οι ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) να έχουν φροντίσει να υπάρχουν εργαζόμενοί τους σε σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού για την εξυπηρέτηση των επιβατών και την επίλυση αποριών, ωστόσο ο όγκος των ερωτημάτων και φυσικά των μετακινουμένων είναι τέτοιος που το προσωπικό των ΣΤΑΣΥ αδυνατεί να ανταποκριθεί σε όλα τα αιτήματα.

Παράλληλα, τη Δευτέρα ξεκινάει και το σταδιακό κλείσιμο των πυλών εισόδου – εξόδου των σταθμών του μετρό και του ηλεκτρικού. Το κλείσιμο των πυλών θα γίνει σταδιακά με κριτήρια που σχετίζονται με την επιβατική κίνηση του κάθε σταθμού ενώ, όπως επισημαίνει ο ΟΑΣΑ σε ανακοίνωσή του, θα γίνεται όπου πληρούνται όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις. Το νέο σύστημα αναμένεται να είναι πλήρως κλειστό (θα έχουν κλείσει όλες οι πύλες) έως τις 20 Δεκεμβρίου.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο ΟΑΣΑ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε τη νέα εκπτωτική τιμολογιακή πολιτική που θα ισχύει από τη Δευτέρα, ενώ και το μεμονωμένο εισιτήριο μετράει μόλις λίγες ημέρες ζωής.

Οι εκπτώσεις

Σύμφωνα με την εκπτωτική τιμολογιακή πολιτική, σε περίπτωση αγοράς πέντε εισιτηρίων, παρέχεται έκπτωση 0,50 ευρώ, με την τελική τιμή του εισιτηρίου να διαμορφώνεται στο 1,30 ευρώ. Στην περίπτωση αγοράς 10 εισιτηρίων, η έκπτωση ανέρχεται σε ένα εισιτήριο (1,40 ευρώ) συν ακόμη 0,50 ευρώ, με την τελική τιμή του εισιτηρίου να διαμορφώνεται στο 1,23 ευρώ. Πρόκειται μάλιστα για τη φθηνότερη επιλογή. Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα αγοράς διπλού εισιτηρίου, κοινώς εισιτηρίου μετ’ επιστροφής, με την έκπτωση να διαμορφώνεται στα 10 λεπτά του ευρώ και την τελική τιμή του ενός εισιτηρίου να ανέρχεται στο 1,35 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή