ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Επίθεση Μπεκατώρου κατά της ομοσπονδίας

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

Τη συμπαράσταση της Ελληνίδας ολυμπιονίκου της ιστιοπλοΐας έχει η εικονιζόμενη Β. Καραχάλιου, στο θέμα που έχει προκύψει με την ΕΙΟ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Στο πλευρό της Βασιλείας Καραχάλιου στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία τάχθηκε από την πρώτη στιγμή η Σοφία Μπεκατώρου. Η κορυφαία αθλήτρια ιστιοπλόος, με ανακοίνωσή της σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και με δηλώσεις της στην «Κ», αφήνει να εννοηθεί ότι κλίμα τρομοκρατίας από πλευράς της ΕΙΟ προς τους αθλητές υπήρχε και στη δική της εποχή.

«Οι εκφοβισμοί, οι απειλές και τα τελεσίγραφα δεν αρμόζουν σε αθλητικό φορέα που προωθεί τον υγιή αθλητισμό. Δεν μπορούν να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο φορείς που ο ρόλος τους είναι εκπαιδευτικός, υποστηρικτικός και πρέπει να καλλιεργούν αξίες και ήθη. Κινούνται αντιδεοντολογικά. Δεν έχουν κάνει σωστή ενημέρωση προς τους αθλητές για τις υποχρεώσεις τους. Εμάς, π.χ., δεν μας έχουν ενημερώσει», δήλωσε στην «Κ» η πρωταθλήτρια.

Η Σοφία Μπεκατώρου δεν έχει σκοπό να μείνει μόνο στα λόγια. Ως μέλος της επιτροπής αθλητών της παγκόσμιας ομοσπονδίας έχει αποφασίσει να δώσει διεθνή διάσταση στο θέμα: «Υπάρχει πρόβλημα με την καταπάτηση των δικαιωμάτων των αθλητών γι’ αυτό, στην παγκόσμια ομοσπονδία, έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στον “χάρτη των δικαιωμάτων”. Πριν από λίγες ημέρες συμμετείχα σε ένα φόρουμ στη Λωζάννη και η συζήτηση είχε να κάνει με αυτό το θέμα», τόνισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία των παλαιών και των εν ενεργεία ιστιοπλόων έχει ταχθεί στο πλευρό της Β. Καραχάλιου και, εάν η ομοσπονδία την τιμωρήσει, θα υπάρξουν αντιδράσεις.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ