Επίθεση Τσαμάζ κατά ΕΕΤΤ και ανταγωνιστών

Επίθεση Τσαμάζ κατά ΕΕΤΤ και ανταγωνιστών

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση κατά της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), αλλά και κατά των ανταγωνιστών του, εξαπέλυσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ.

Μιλώντας προς τους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΟΤΕ είπε ότι 17 χρόνια μετά την απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών, η ΕΕΤΤ και η πολιτική ρύθμισης της αγοράς στην Ελλάδα ακολουθείται ακόμη και σήμερα, συνιστά μια έμμεση χρηματοδότηση προς τους ανταγωνιστές του. Ο ίδιος αναφέρθηκε σε πλείστες περιπτώσεις όπου η ΕΕΤΤ έχει ρυθμίσει υπέρ του ανταγωνισμού, όπως είπε, με χαρακτηριστική εκείνη της καθολικής υπηρεσίας.

Όπως ανέφερε, η απόφαση για την αποζημίωση της παροχής της υπηρεσίας εκκρεμεί από το 2010 χωρίς ακόμη να έχει εκδοθεί. «Σε λίγο τελειώνει το 2017 και ακόμη περιμένουμε την απόφαση της ΕΕΤΤ.

Αναφερόμαστε σε απόφαση για δεκάδες εκατ. ευρώ. Άρα έμμεσα υπάρχει μια χρηματοδότηση για τους άλλους παρόχους».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο πρόεδρος του ΟΤΕ σημείωσε ότι η τακτική αυτή της ΕΕΤΤ δεν έχει πολιτικά ελατήρια. Την απέδωσε στη γραφειοκρατία που έχει αναπτυχθεί στο εσωτερικό της και η οποία, για να δικαιολογήσει την ύπαρξή της, έχει εφεύρει το πρόβλημα που ονομάζει ΟΤΕ. Στόχος της, είπε ο κ. Τσαμάζ, είναι να «πληθωρίζει» τα πακέτα του οργανισμού αυξάνοντας τον όγκο δουλειάς και το χρόνο έγκρισης τους. Έτσι, όταν φτάνει ο χρόνος έγκρισης των πακέτων μπορεί να έχει παρέλθει η σκοπιμότητά του.

«Μας αναγκάζει, μια Χριστουγεννιάτικη προσφορά να την κάνουμε το… Πάσχα», είπε, προσθέτοντας ότι οι ανταγωνιστές της επιχείρησης, δεν έχουν τέτοιους περιορισμούς.

Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής είναι ότι σήμερα εκκρεμούν 425 πακέτα ΟΤΕ στα συρτάρια της ΕΕΤΤ, εκ των οποίων, μόνο τα 35 είναι βασικά πακέτα. Τα υπόλοιπα είναι παραλλαγές των βασικών πακέτων, αλλά με όλη τη γραφειοκρατία που δημιουργούν, καθίσταται η ΕΕΤΤ συμμέτοχος στην εμπορική πολιτική του ΟΤΕ.

Σε ότι αφορά τα δίκτυα νέας γενιάς, ο κ. Τσαμάζ είπε ότι ο ΟΤΕ θα επενδύσει τη δεκαετία που διανύουμε, 3,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 2,0 δισ. έως τώρα και 1,5 δισ. μέχρι το 2020. Ο ΟΤΕ είπε, πήγε οπτικές σε 12.000 καμπίνες (γειτονιές) και ο ανταγωνισμός σε μόλις 400. Εμείς επενδύσαμε τα 2/3 και το σύνολο του ανταγωνισμού μόλις το 1/3. «(Οι ανταγωνιστές μας) διαφημίζουν τεχνολογία και οπτικές ίνες στην πλάτη του ΟΤΕ», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά την εισφορά του 2% της ΟΤΕ TV υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ, ο κ. Τσαμάζ τον χαρακτήρισε φόρο υπέρ τρίτων. Σημείωσε μόνον ότι η συνδρομητική τηλεόραση, μετά το 10% που επιβλήθηκε πριν ένα χρόνο, υπερφορολογείται υπέρμετρα, επηρεάζοντας αρνητικά τους ρυθμούς ανάπτυξή της.

Τέλος, σε ότι αφορά την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, σημείωσε ότι οι συνδικαλιστές του ΟΤΕ έχουν εγκλωβίσει τους εργαζόμενους σε μια ατελέσφορη διεκδίκηση. Πρόσθεσε ότι αν δεν υπογραφεί η νέα ΣΣΕ, οι εργαζόμενοι θα χάσουν πολλά επιδόματα και διεκδικήσεις, που δεν τα καλύπτει η σημερινή νομοθεσία. Πρόσθεσε ωστόσο, σε μια εποχή που που χάνονται πολλά κεκτημένα, οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ να ζητούν τη διατήρηση της μονιμότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή